Küçükbaş hayvan yetiştiricileri hayvanları mera ve otlaklara salma başladı

Siirt 02.04.2024 - 17:26, Güncelleme: 02.04.2024 - 17:26 3188+ kez okundu.
 

Küçükbaş hayvan yetiştiricileri hayvanları mera ve otlaklara salma başladı

Yağışlı havalar mera ve otlaklardaki bitki örtüsünü zenginleştirerek küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldürdü.
Siirt geneli etkili olan yağışlar sonrası Kurtalanlı küçükbaş hayvan yetiştiricileri otlak ve meralara hayvanlarını salmaya başladı.  Hayvanlarını otlak ve meralara salan küçükbaş hayvan yetiştiricileri bu yıl yağışlı havanın beklentilerin üzerinde gerçekleştiğine dikkat çekerek mera ve otlaklarda yeşeren bitkilerin bolca yapraklandığını ve çok sayıda hayvanı besleyebilecek düzeye neredeyse ulaştığını kaydediyor. Kış mevsimi boyunca genellikle ağırlarda yetiştirilen küçükbaş hayvanların beslenmesi yetiştiriciler tarafından yapılırken bu hayvanların otlaklara salınmaya başlaması hem iş yükünü azaltıyor, hem de yetiştiricilikte girdi maliyetlerini neredeyse yarı yarıya kadar indiriyor. Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Rıza Uyanık, Kasım ayından Mart ayının ilk haftasına kadar yağışların aralıksız sürdüğünü kaydederek “Aralıksız yağan bu yağışlar Kurtalan’da bulunan meralardaki bitkilerin yapraklanmasını ve büyümesini sağladı. Bu durum Nisan ayının başında küçükbaş hayvanların otlak ve meralarda beslenmelerini sağladı. Hayvanları meralara salmaya başladık, beslenmeleri gayet kolay oluyor. Hava güneşli oldukça hayvanları meralara götürüyoruz, buna bağlı olarak masrafları da yarı yarıya düşüyor ileriki haftalarda hayvanları beslemek için masraf yapmayacağız.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Yağışlı havalar mera ve otlaklardaki bitki örtüsünü zenginleştirerek küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldürdü.

Siirt geneli etkili olan yağışlar sonrası Kurtalanlı küçükbaş hayvan yetiştiricileri otlak ve meralara hayvanlarını salmaya başladı. 

Hayvanlarını otlak ve meralara salan küçükbaş hayvan yetiştiricileri bu yıl yağışlı havanın beklentilerin üzerinde gerçekleştiğine dikkat çekerek mera ve otlaklarda yeşeren bitkilerin bolca yapraklandığını ve çok sayıda hayvanı besleyebilecek düzeye neredeyse ulaştığını kaydediyor.

Kış mevsimi boyunca genellikle ağırlarda yetiştirilen küçükbaş hayvanların beslenmesi yetiştiriciler tarafından yapılırken bu hayvanların otlaklara salınmaya başlaması hem iş yükünü azaltıyor, hem de yetiştiricilikte girdi maliyetlerini neredeyse yarı yarıya kadar indiriyor.

Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Rıza Uyanık, Kasım ayından Mart ayının ilk haftasına kadar yağışların aralıksız sürdüğünü kaydederek “Aralıksız yağan bu yağışlar Kurtalan’da bulunan meralardaki bitkilerin yapraklanmasını ve büyümesini sağladı. Bu durum Nisan ayının başında küçükbaş hayvanların otlak ve meralarda beslenmelerini sağladı. Hayvanları meralara salmaya başladık, beslenmeleri gayet kolay oluyor. Hava güneşli oldukça hayvanları meralara götürüyoruz, buna bağlı olarak masrafları da yarı yarıya düşüyor ileriki haftalarda hayvanları beslemek için masraf yapmayacağız.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.