Kurtalan 15 Temmuz Parkında çam ağacına zarar verildi

Siirt 03.04.2024 - 20:02, Güncelleme: 03.04.2024 - 20:02 2182+ kez okundu.
 

Kurtalan 15 Temmuz Parkında çam ağacına zarar verildi

Kurtalan 15 Temmuz Parkında kimliği belirsiz kişiler tarafından çam ağacına zarar verildi.
Zarar gören çam ağacının gövdesinin oyulduğu ve ağaca can suyu taşıyan dış kabuğun soyulduğu görülürken soyulan kısımdan bitki öz suyunun aktığı gözlemlendi. Kim veya kimler tarafından ağaca zarar verildiği bilinmezken Ramazan Ayında Parka gelerek vakit geçiren Hayrettin Nas, parktaki ağaçlara zarar verilmemesi gerektiğini ifade edip “Bu ağaçlar bu parka oksijen pompalıyor. Bu ağaçlar bu parkın ciğeri, bu ağaçlar bu parkın şemsiyesi. Hangi vicdanla hangi ahlakla bu ağaçlara zarar verilir anlamış değilim. Sorumlular mutlaka tespit edilmeli.” dedi. Sorumluların mutlaka tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Nas, parkta kameraların olduğunu kolaylıkla tespit edilebileceğini söylerken “Bu sorumlular tespit edildiğinde mutlaka kazma küreği eline verip ağaç dikime cezası verilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan 15 Temmuz Parkında kimliği belirsiz kişiler tarafından çam ağacına zarar verildi.

Zarar gören çam ağacının gövdesinin oyulduğu ve ağaca can suyu taşıyan dış kabuğun soyulduğu görülürken soyulan kısımdan bitki öz suyunun aktığı gözlemlendi.

Kim veya kimler tarafından ağaca zarar verildiği bilinmezken Ramazan Ayında Parka gelerek vakit geçiren Hayrettin Nas, parktaki ağaçlara zarar verilmemesi gerektiğini ifade edip “Bu ağaçlar bu parka oksijen pompalıyor. Bu ağaçlar bu parkın ciğeri, bu ağaçlar bu parkın şemsiyesi. Hangi vicdanla hangi ahlakla bu ağaçlara zarar verilir anlamış değilim. Sorumlular mutlaka tespit edilmeli.” dedi.

Sorumluların mutlaka tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Nas, parkta kameraların olduğunu kolaylıkla tespit edilebileceğini söylerken “Bu sorumlular tespit edildiğinde mutlaka kazma küreği eline verip ağaç dikime cezası verilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.