Kurtalan GES’te taşeron firmanın işçilerin parasını ödemeden kaçtığı iddiası!

Kurtalan 19.08.2023 - 15:38, Güncelleme: 19.08.2023 - 15:38 4697+ kez okundu.
 

Kurtalan GES’te taşeron firmanın işçilerin parasını ödemeden kaçtığı iddiası!

Kurtalan’a bağlı Yayıkdere Köyünde yapımına başlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesinde yapım sürecinin bir bölümünü üstlenen Kayra Enerji taşeron firması müteahhidi olan karı kocanın hak edişi aldıktan sonra kendi firmaları bünyesinde çalışan işçilerin ücretini ödemeden ortadan kayboldukları ileri sürüldü.
Kurtalan’a bağlı Yayıkdere Köyünde yapım süreci devam eden Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesinde inşa çalışmaları yürüten Kayra Enerji adlı taşeron firmanın proje sahasındaki faaliyetlerini durduğu ve firmanın sahibi olan Ceyhun K.ve Rabia K.’ın işçilerin ücretlerini ödemeden ortadan kayboldukları iddia ediliyor. Habere konu olan Kayra Enerji taşeron firması bünyesinde çalışan işçiler; haftalardır çalışmalarına rağmen firmadan ücretlerini almadıklarını belirterek “Kurtalan Yayıkdere Köyünde yapım süreci devam eden Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesinde çalışmaktayız. Proje yapım süreci boyunca bünyesi altında çalıştığımız, Kayra Enerji adlı taşeron firmanın sahipleri olan Ceyhun K.ve Rabia K. birkaç gün önce hak edişlerini alarak bize hiçbir ücret ödemeden ortadan kayboldular. Konuyu yüklenici firma olan Mensis Enerji San. ve Dış. Tic. A.Ş yetkililerine ilettik şu ana kadar sorumluluk beyan eden hiçbir bilgi iletilmedi bize. Haftalardır bu güneşin altında burada çalışarak mesai harcadık mağduruz. İlgili kişilerin yakalanıp mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz.” açıklamasında bulundular. Kayra Enerji taşeron firması bünyesinde çalışan işçilerden olan Panel Montaj Ustası Adem Gündüz, Yayıkdere Köyünde yapılan GES Projesinde çalışmak üzere Eruh’tan geldiğini söyleyerek “Haftalardır bu projede alın teri döküyor emek harcıyoruz. Bağlı olduğumu Kayra Enerji taşeron firması yetkilileri hak edişi aldıktan sonra bize hiçbir ödeme yapmadan ortadan kayboldu. 20-25 işçi birlikte mağdur olduk.” dedi. Elektrik ustası Onur Mansur ise firmadan yüklü miktarda alacağının olduğunu söyleyerek “Haftalardır çalışıyoruz, evimize ekmek götürmek için alın teri döktük. Sürecin ortasında böyle bir mağduriyetle karşı karşıya kaldık. Taşeron firma ücretlerimizi ödemedi kimse bize sahip çıkmıyor.” ifadelerinde bulundu. Ekip sorumlusu Canberk Burak da başka bir firmada çalıştığını ifade ederek “Çalıştığım firma beni bu projenin başında durmam ve çalışmaları takip etmem için ekip sorumlusu olarak yüklenici firma bünyesinde görevlendirdi. Uzun bir süredir çalışmaları sürdürüyoruz, projeye uygun şekilde faaliyetlerimizi yaptık, fakat başında durduğum 20-25 kişilik ekibin ücretleri Kayra Enerji taşeron firması yetkilileri tarafından ödenmedi ve kısa süre önce firma yetkililerinin kaçtığı bilgisini aldık. Mağdur olan işçiler haklı olarak işi bıraktı. Bu işçilerin hakkının ödenmesini ve mağdur olan bu işçilere sahip çıkılmasını istiyoruz.” diye konuştu. Kayra Enerji taşeron firması bünyesinde GES Projesi alanında haftalardır taşeron şirketine kiraladığı kazıyıcı iş makinesiyle beraber çalışma yürüttüğünü aktaran Şevket Celbek de mağdur işçiler arasında, Celbek haftalardır ödeme almadığını ve taşeron firmadan yüklü miktarda alacağının olduğunu iddia ederek “Bütün emeğimiz boşa gitti. Ücretlerimizi alamadık, kimse bize sahip çıkmıyor taşeron firmanın yetkililerinin bulunup paramızın onlardan alınmasını istiyoruz.” açıklamasında bulundu. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’a bağlı Yayıkdere Köyünde yapımına başlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesinde yapım sürecinin bir bölümünü üstlenen Kayra Enerji taşeron firması müteahhidi olan karı kocanın hak edişi aldıktan sonra kendi firmaları bünyesinde çalışan işçilerin ücretini ödemeden ortadan kayboldukları ileri sürüldü.

Kurtalan’a bağlı Yayıkdere Köyünde yapım süreci devam eden Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesinde inşa çalışmaları yürüten Kayra Enerji adlı taşeron firmanın proje sahasındaki faaliyetlerini durduğu ve firmanın sahibi olan Ceyhun K.ve Rabia K.’ın işçilerin ücretlerini ödemeden ortadan kayboldukları iddia ediliyor.

Habere konu olan Kayra Enerji taşeron firması bünyesinde çalışan işçiler; haftalardır çalışmalarına rağmen firmadan ücretlerini almadıklarını belirterek Kurtalan Yayıkdere Köyünde yapım süreci devam eden Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesinde çalışmaktayız. Proje yapım süreci boyunca bünyesi altında çalıştığımız, Kayra Enerji adlı taşeron firmanın sahipleri olan Ceyhun K.ve Rabia K. birkaç gün önce hak edişlerini alarak bize hiçbir ücret ödemeden ortadan kayboldular. Konuyu yüklenici firma olan Mensis Enerji San. ve Dış. Tic. A.Ş yetkililerine ilettik şu ana kadar sorumluluk beyan eden hiçbir bilgi iletilmedi bize. Haftalardır bu güneşin altında burada çalışarak mesai harcadık mağduruz. İlgili kişilerin yakalanıp mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz.” açıklamasında bulundular.

Kayra Enerji taşeron firması bünyesinde çalışan işçilerden olan Panel Montaj Ustası Adem Gündüz, Yayıkdere Köyünde yapılan GES Projesinde çalışmak üzere Eruh’tan geldiğini söyleyerek Haftalardır bu projede alın teri döküyor emek harcıyoruz. Bağlı olduğumu Kayra Enerji taşeron firması yetkilileri hak edişi aldıktan sonra bize hiçbir ödeme yapmadan ortadan kayboldu. 20-25 işçi birlikte mağdur olduk.” dedi.

Elektrik ustası Onur Mansur ise firmadan yüklü miktarda alacağının olduğunu söyleyerek “Haftalardır çalışıyoruz, evimize ekmek götürmek için alın teri döktük. Sürecin ortasında böyle bir mağduriyetle karşı karşıya kaldık. Taşeron firma ücretlerimizi ödemedi kimse bize sahip çıkmıyor.” ifadelerinde bulundu.

Ekip sorumlusu Canberk Burak da başka bir firmada çalıştığını ifade ederek “Çalıştığım firma beni bu projenin başında durmam ve çalışmaları takip etmem için ekip sorumlusu olarak yüklenici firma bünyesinde görevlendirdi. Uzun bir süredir çalışmaları sürdürüyoruz, projeye uygun şekilde faaliyetlerimizi yaptık, fakat başında durduğum 20-25 kişilik ekibin ücretleri Kayra Enerji taşeron firması yetkilileri tarafından ödenmedi ve kısa süre önce firma yetkililerinin kaçtığı bilgisini aldık. Mağdur olan işçiler haklı olarak işi bıraktı. Bu işçilerin hakkının ödenmesini ve mağdur olan bu işçilere sahip çıkılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Kayra Enerji taşeron firması bünyesinde GES Projesi alanında haftalardır taşeron şirketine kiraladığı kazıyıcı iş makinesiyle beraber çalışma yürüttüğünü aktaran Şevket Celbek de mağdur işçiler arasında, Celbek haftalardır ödeme almadığını ve taşeron firmadan yüklü miktarda alacağının olduğunu iddia ederek “Bütün emeğimiz boşa gitti. Ücretlerimizi alamadık, kimse bize sahip çıkmıyor taşeron firmanın yetkililerinin bulunup paramızın onlardan alınmasını istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.