Kurtalan’da engellilerin yaşamı engellerle dolu!

Siirt 11.04.2024 - 20:24, Güncelleme: 11.04.2024 - 20:24 2500+ kez okundu.
 

Kurtalan’da engellilerin yaşamı engellerle dolu!

Engelli rampası olmayan ve esnaf tarafından işgal edilen kaldırımlar engelli bireylere Ramazan bayramında zorluk çıkarttı.
Ramazan bayramında Kurtalan’da kaydedilen görüntülerde engelli bireylerin yaşadıkları zorluklar oldukça dikkat çekiyor. İlçe merkezinin işlek noktalarında engelli bireyllerin yaşadıkları fiziki zorlukların en başında güven içerisinde hareket edememeleri oluyor. Kaldırım giriş çıkışlarında uygun engelli rampalarının olmayışı ve kaldırımların yeterli ölçütte geniş olması bu bireylerin sosyal aktivitesi yüksek olan ilçe merkezinin işlek noktalarından uzak kalmasına neden oluyor. Özelikle Kurtalan’da çarşı ve pazara çıkmak zorunda kalan engelliler trafiğin yoğun olduğu caddelerden geçmek zorunda kalırken yeterince geniş olmayan kaldırımların bir bölümünün esnaflar tarafından işgal edilmesi bu kaldırım güzergahların engelliler tarafından tamamen kullanılmamasını yol açıyor. Gerek yöneticilerin gerekse de ilçede faaliyet gösteren esnafın engelli vatandaşları düşünerek faaliyetlerini gerçekleştirmeleri en engelli bireyler açısından oldukça önemli. (Mehmet Sadık AKSOY)
Engelli rampası olmayan ve esnaf tarafından işgal edilen kaldırımlar engelli bireylere Ramazan bayramında zorluk çıkarttı.

Ramazan bayramında Kurtalan’da kaydedilen görüntülerde engelli bireylerin yaşadıkları zorluklar oldukça dikkat çekiyor.

İlçe merkezinin işlek noktalarında engelli bireyllerin yaşadıkları fiziki zorlukların en başında güven içerisinde hareket edememeleri oluyor.

Kaldırım giriş çıkışlarında uygun engelli rampalarının olmayışı ve kaldırımların yeterli ölçütte geniş olması bu bireylerin sosyal aktivitesi yüksek olan ilçe merkezinin işlek noktalarından uzak kalmasına neden oluyor.

Özelikle Kurtalan’da çarşı ve pazara çıkmak zorunda kalan engelliler trafiğin yoğun olduğu caddelerden geçmek zorunda kalırken yeterince geniş olmayan kaldırımların bir bölümünün esnaflar tarafından işgal edilmesi bu kaldırım güzergahların engelliler tarafından tamamen kullanılmamasını yol açıyor.

Gerek yöneticilerin gerekse de ilçede faaliyet gösteren esnafın engelli vatandaşları düşünerek faaliyetlerini gerçekleştirmeleri en engelli bireyler açısından oldukça önemli.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.