USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Kurtalan’da Kırmızı Et Fiyatlarına Bayram Öncesi Zam!

Kurtalan’da Kırmızı Et Fiyatlarına Bayram Öncesi Zam!

Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kala, Kurtalan’da kırmızı et fiyatlarına zam yapıldı. Özellikle kuzu eti fiyatlarında görülen artış, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Son yapılan düzenlemeyle birlikte, daha önce kilogramı 480 TL olan kemikli kuzu eti, 20 TL’lik artışla 500 TL’ye yükseldi. Dana eti fiyatlarında ise şimdilik bir değişiklik yaşanmadı. Dana eti ve kıyma, 600 TL seviyesinde sabit kalmaya devam ediyor.

Vatandaşlar, ramazan ayının başında 480 TL olan kuzu etinin bayram yaklaşırken zamlanmasını eleştirirken, kasap esnafı ise fiyat artışını girdi maliyetlerine ve piyasadaki talep durumuna bağlıyor. Et tedarikinde yaşanan zorluklar ve artan yem fiyatlarının zam kararında etkili olduğu belirtiliyor.

Bayram öncesi artan talebin fiyatları daha da yukarı çekebileceği ifade edilirken, bazı tüketiciler çareyi daha uygun fiyatlı alternatiflere yönelmekte buluyor. Özellikle beyaz ete olan ilginin arttığı gözlemlenirken, et fiyatlarının ilerleyen günlerde nasıl seyredeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

 

(Eren ÇİFTLİK)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ