Kurtalan’da Köy Yolunda Heyelan Riski: Köy Halkı Önlem Alınmasını İstiyor

Siirt 24.04.2024 - 20:43, Güncelleme: 24.04.2024 - 20:49 4494 kez okundu.
 

Kurtalan’da Köy Yolunda Heyelan Riski: Köy Halkı Önlem Alınmasını İstiyor

Toprak kayması nedeniyle Üçpınar ve Kargılı gurup köy yolunun bir bölümünde çökme meydana geldi. Vatandaşlar, yolun sürekli kayması nedeniyle bölgede heyelan riski oluştuğunu belirterek yetkililerden acil önlem almalarını talep ediyor.
Yoğun bir şekilde yağan yağışların etkisiyle gurup köy yolunda meydana gelen toprak kayması ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan köy Muhtarı Mahsum Keklik yakın süre önce meydana gelen toprak kayması nedeniyle köylülerin tedirginlik yaşadığını belirtip yetkililerden yardım talebinde bulundu. Keklik, söz konusu gurup köy yolunda birçok vatandaşın geçtiğini söylerken şu ifadelere yer verdi. “Ben Üçpınar Köyü, Bişer Köyü ve Kargılı Köyü olmak üzere toplam 3 köyün muhtarıyım. Kargılı ve Üçpınar Köylerimize ulaşım imkanı sağlayan gurup köy yolumuzun bir bölümünde aşırı yağan yağışların etkisiyle toprak kayması meydana gelmiş durumda. Özelikle Kargılı Köyünün bu yol güzergahından başka ulaşım imkanı bulunmuyor. Yolun halini görüyorsunuz toprak kayması oluşmuş durumda son derece tehlikeli hale gelmiş.” Öğrenci servislerinin günlük olarak bu yolu kullandığına dikkati çeken Keklik; “Günlük öğrenci servisinin geçtiği bir yol güzergahı, gerekli yerlere konuyu illetim ama halen fiili olarak bir girişim yok. Önümüzdeki günlerde yağışlar başlarsa bu yolun tamamen çökeceğini ve 2’ye bölüneceğini düşünüyoruz. Devlet büyüklerimiz biran önce müdahalede bulunmasını istiyoruz. Hem bu yoldaki heyelan tehlikesini bertaraf etsinler hem de kullanılabilir bir hale gelmesi için asfaltlasınlar.” dedi. Kargılı Köyünde ikamet eden Mehmet Vasıf Esmer ise yaptığı açıklamalarda gurup köy yolunda oluşan toprak kayması nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını söylerken yol güzergahının son derece tehlikeli bir hale geldiğini dile getirip yetkililerden acil olaya el atmalarını ve tehlikeyi bertaraf etmelerini istedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Toprak kayması nedeniyle Üçpınar ve Kargılı gurup köy yolunun bir bölümünde çökme meydana geldi. Vatandaşlar, yolun sürekli kayması nedeniyle bölgede heyelan riski oluştuğunu belirterek yetkililerden acil önlem almalarını talep ediyor.

Yoğun bir şekilde yağan yağışların etkisiyle gurup köy yolunda meydana gelen toprak kayması ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan köy Muhtarı Mahsum Keklik yakın süre önce meydana gelen toprak kayması nedeniyle köylülerin tedirginlik yaşadığını belirtip yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Keklik, söz konusu gurup köy yolunda birçok vatandaşın geçtiğini söylerken şu ifadelere yer verdi.

“Ben Üçpınar Köyü, Bişer Köyü ve Kargılı Köyü olmak üzere toplam 3 köyün muhtarıyım. Kargılı ve Üçpınar Köylerimize ulaşım imkanı sağlayan gurup köy yolumuzun bir bölümünde aşırı yağan yağışların etkisiyle toprak kayması meydana gelmiş durumda. Özelikle Kargılı Köyünün bu yol güzergahından başka ulaşım imkanı bulunmuyor. Yolun halini görüyorsunuz toprak kayması oluşmuş durumda son derece tehlikeli hale gelmiş.”

Öğrenci servislerinin günlük olarak bu yolu kullandığına dikkati çeken Keklik; “Günlük öğrenci servisinin geçtiği bir yol güzergahı, gerekli yerlere konuyu illetim ama halen fiili olarak bir girişim yok. Önümüzdeki günlerde yağışlar başlarsa bu yolun tamamen çökeceğini ve 2’ye bölüneceğini düşünüyoruz. Devlet büyüklerimiz biran önce müdahalede bulunmasını istiyoruz. Hem bu yoldaki heyelan tehlikesini bertaraf etsinler hem de kullanılabilir bir hale gelmesi için asfaltlasınlar.” dedi.

Kargılı Köyünde ikamet eden Mehmet Vasıf Esmer ise yaptığı açıklamalarda gurup köy yolunda oluşan toprak kayması nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını söylerken yol güzergahının son derece tehlikeli bir hale geldiğini dile getirip yetkililerden acil olaya el atmalarını ve tehlikeyi bertaraf etmelerini istedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.