Kurtalan’da öğrencilerden camide mukabele yapıyor

Siirt 22.03.2024 - 17:56, Güncelleme: 22.03.2024 - 17:56 2570+ kez okundu.
 

Kurtalan’da öğrencilerden camide mukabele yapıyor

Okuldan dönen Kurtalanlı öğrenciler ilçenin sembolü olan Ulu Cami’de Mukabele sünnetini ihya ediyor.
Hazreti Muhammed ve Hazreti Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı olarak okumaları anlamına gelen mukabele, cami ve evlerin yanı sıra okullarda da yoğun ilgi görüyor. Kurtalanlı öğrenciler İslam dünyasında 14 asırdır süren mukabele geleneğini, Ulu Camide bir araya gelip ihya ediyor. Ulu Camide bir araya mukabele için bir araya gelen öğrenciler, gün geçtikçe toplumun yozlaştığını, yozlaşan toplumun da ancak Kur'an-ı Kerim ile düzeltilebileceğini söyledi. Ulu Camide, Kurtalanlı öğrencilerle karşılıklı Kuran-ı Kerim okuyan Cami Hocası Yahya Ugar, Arapçasını okumanın yanında Kur'an-ı Kerim'in mealinin de okunması gerektiğini dile getirerek Kur'an-ı Kerim'in iç ve dış huzur için önemli olduğuna dikkat çekti. Öğrencilerde okul sonrası boş vakti en güzel şekilde değerlendirmek için Kur'an-ı Kerim okuduğunu ve Camide arkadaşlarıyla beraber bu okuduğu içinde ayrıca mutlu olduğunu söyledi. (Mehmet Sadık AKSOY)
Okuldan dönen Kurtalanlı öğrenciler ilçenin sembolü olan Ulu Cami’de Mukabele sünnetini ihya ediyor.

Hazreti Muhammed ve Hazreti Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı olarak okumaları anlamına gelen mukabele, cami ve evlerin yanı sıra okullarda da yoğun ilgi görüyor.

Kurtalanlı öğrenciler İslam dünyasında 14 asırdır süren mukabele geleneğini, Ulu Camide bir araya gelip ihya ediyor.

Ulu Camide bir araya mukabele için bir araya gelen öğrenciler, gün geçtikçe toplumun yozlaştığını, yozlaşan toplumun da ancak Kur'an-ı Kerim ile düzeltilebileceğini söyledi.

Ulu Camide, Kurtalanlı öğrencilerle karşılıklı Kuran-ı Kerim okuyan Cami Hocası Yahya Ugar, Arapçasını okumanın yanında Kur'an-ı Kerim'in mealinin de okunması gerektiğini dile getirerek Kur'an-ı Kerim'in iç ve dış huzur için önemli olduğuna dikkat çekti.

Öğrencilerde okul sonrası boş vakti en güzel şekilde değerlendirmek için Kur'an-ı Kerim okuduğunu ve Camide arkadaşlarıyla beraber bu okuduğu içinde ayrıca mutlu olduğunu söyledi.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.