Kurtalan’da sezonun ilk kuzuları kesilmeye başlandı

Siirt 28.03.2024 - 16:49, Güncelleme: 28.03.2024 - 16:49 4041+ kez okundu.
 

Kurtalan’da sezonun ilk kuzuları kesilmeye başlandı

Küçükbaş hayvan yetiştiricileri tarafından 6-7 ay boyunca yetiştirilen sezon kuzular kasaplarda kesilmeye başlandı.
Kurtalan’da küçükbaş hayvan yetiştiricileri için önemli bir gelir kaynağı olan sezonun ilk kuzları Kasaplar tarafından kesime başlandı. Besili ve semiz oldukları görülen kuzuların kasaplarda kesilmeye başlaması et arzının artmasına neden olacağı düşünülürken Kurtalan’da faaliyet gösteren Kısmet Et Market Kasap Ustası Ahmet Ezer; “Sezon kuzularımızı kesime başladık. Bu durum ette yaşanan fiyat artışını bir süre duraklatabilir.” dedi. Ezer, “Küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin yetiştirdiği sezon kuzularını kesmeye başladık. Sezon kuzuları 6-7 ay aylık olup taze et barındıran hayvanlardır. Etlerindeki tat koyunlara göre daha lezzetli ve çabuk pişme özelliğine sahiptir.” derken kesimi yapılan sezon kuzularının ortalama 15 ile 18 kilo arasında bir ağırlığa sahip olduklarını dile getirdi. Kurtalan’da kemikli Kuzu etti kilosu 430 liraya kadar satılıyor, Kasap Ustası Ezer; ilçedeki diğer kasap işletmelerine göre kendisinin biraz daha düşük fiyatta kuzu etti satışı gerçekleştirdiğini vurgularken “Kuzu eti şu anda ilçemizdeki birçok kasap işletmesinde 430 lira dolaylarında satılıyor. Ben bu fiyatın bir miktar altında satarak 400 liraya veriyorum. Müşterilerimin ilgisi yüksek.” şeklinde açıklamada bulundu. (Mehmet Sadık AKSOY)
Küçükbaş hayvan yetiştiricileri tarafından 6-7 ay boyunca yetiştirilen sezon kuzular kasaplarda kesilmeye başlandı.

Kurtalan’da küçükbaş hayvan yetiştiricileri için önemli bir gelir kaynağı olan sezonun ilk kuzları Kasaplar tarafından kesime başlandı.

Besili ve semiz oldukları görülen kuzuların kasaplarda kesilmeye başlaması et arzının artmasına neden olacağı düşünülürken Kurtalan’da faaliyet gösteren Kısmet Et Market Kasap Ustası Ahmet Ezer; “Sezon kuzularımızı kesime başladık. Bu durum ette yaşanan fiyat artışını bir süre duraklatabilir.” dedi.

Ezer, “Küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin yetiştirdiği sezon kuzularını kesmeye başladık. Sezon kuzuları 6-7 ay aylık olup taze et barındıran hayvanlardır. Etlerindeki tat koyunlara göre daha lezzetli ve çabuk pişme özelliğine sahiptir.” derken kesimi yapılan sezon kuzularının ortalama 15 ile 18 kilo arasında bir ağırlığa sahip olduklarını dile getirdi.

Kurtalan’da kemikli Kuzu etti kilosu 430 liraya kadar satılıyor, Kasap Ustası Ezer; ilçedeki diğer kasap işletmelerine göre kendisinin biraz daha düşük fiyatta kuzu etti satışı gerçekleştirdiğini vurgularken “Kuzu eti şu anda ilçemizdeki birçok kasap işletmesinde 430 lira dolaylarında satılıyor. Ben bu fiyatın bir miktar altında satarak 400 liraya veriyorum. Müşterilerimin ilgisi yüksek.” şeklinde açıklamada bulundu.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.