Kurtalan’da tandıra talep arttı

Siirt 22.10.2023 - 21:50, Güncelleme: 22.10.2023 - 22:04 3890+ kez okundu.
 

Kurtalan’da tandıra talep arttı

Kurtalan’da ekmek fiyatlarındaki artış daha ucuz maliyetli tandır ekmeğine talebi arttırdı.
Ekmek fiyatlarındaki artış nedeniyle nüfusu kalabalık olan ailelerin bütçesini sarsmaya başladı. Daha ucuz maliyetli tandır ekmeğine yönelen bazı vatandaşlar, bahçelerine yerleştirdikleri tandırlarda ekmeklerini pişirmeye başladı. Kurtalan’da tandır üretimi yaparak geçimini sağlayan İbrahim Bulut, son zamanlarda tandıra talebin arttığını belirtti. Havaların soğuması ile birlikte üretimin azaldığını, yazın ürettikleri tandırları sattıklarını ifade eden Bulut, “Yıllardır ailemle birlikte Tekel Mahallesinde tandır üretimi yapıyoruz, ürettiğimiz tandırları ilçe merkezinde ve kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlara satıyoruz. Yaz mevsimi boyunca tandır üretimi yaptık, şuan üretimimizi azaltmış bulunmaktayız. Çünkü yağışlı havalarda kaliteli tandır üretimi yapılmıyor. Bu nedenle şuan yaz mevsiminde ürettiğimiz tandırlarımızı satmaktayız.” ifadelerini kullandı. Bulut, tandırların küçük boy, orta boy ve büyük boy olacak şekilde ayrı fiyatlardan satıldığını aktararak bu fiyatların bin ile bin 300 lira arasında değiştiğine işaret etti. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’da ekmek fiyatlarındaki artış daha ucuz maliyetli tandır ekmeğine talebi arttırdı.

Ekmek fiyatlarındaki artış nedeniyle nüfusu kalabalık olan ailelerin bütçesini sarsmaya başladı. Daha ucuz maliyetli tandır ekmeğine yönelen bazı vatandaşlar, bahçelerine yerleştirdikleri tandırlarda ekmeklerini pişirmeye başladı.

Kurtalan’da tandır üretimi yaparak geçimini sağlayan İbrahim Bulut, son zamanlarda tandıra talebin arttığını belirtti.

Havaların soğuması ile birlikte üretimin azaldığını, yazın ürettikleri tandırları sattıklarını ifade eden Bulut, “Yıllardır ailemle birlikte Tekel Mahallesinde tandır üretimi yapıyoruz, ürettiğimiz tandırları ilçe merkezinde ve kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlara satıyoruz. Yaz mevsimi boyunca tandır üretimi yaptık, şuan üretimimizi azaltmış bulunmaktayız. Çünkü yağışlı havalarda kaliteli tandır üretimi yapılmıyor. Bu nedenle şuan yaz mevsiminde ürettiğimiz tandırlarımızı satmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Bulut, tandırların küçük boy, orta boy ve büyük boy olacak şekilde ayrı fiyatlardan satıldığını aktararak bu fiyatların bin ile bin 300 lira arasında değiştiğine işaret etti.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.