Kurtalan’da toz taşınımı etkili oldu

Siirt 30.04.2024 - 17:10, Güncelleme: 30.04.2024 - 20:00 1496 kez okundu.
 

Kurtalan’da toz taşınımı etkili oldu

Kuzey Afrika kökenli toz taşınımının etkili olduğu Kurtalan’da puslu bir hava oluştu, araç ve evlerin balkonları tozla kaplandı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan toz aşınımına karşı Siirt Valiliğinden uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınladığı verilere göre Güneydoğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alması beklenen toz aşınımı Kurtalan’da etkili olmaya başlandı. Toz aşınımı nedeniyle net görüş mesafesi düşerken özellikle arabaların üstü kahverengi tozla kaplandı. Toz aşımıyla birlikte yağmur yağma olasılığı da beklenirken Siirt Valiliği vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunarak “Toz aşınımı sebebiyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.” açıklaması yapıldı. Meydana gelen hava durumu nedeniyle astım, koah, bronşit gibi hastalıkları taşıyan vatandaşlarında mümkün oldukça dışarı çıkmamaları ve çıktıklarında ise maske takmaları büyük önem taşıyor. (Abdulaziz ÖZCAN)    
Kuzey Afrika kökenli toz taşınımının etkili olduğu Kurtalan’da puslu bir hava oluştu, araç ve evlerin balkonları tozla kaplandı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan toz aşınımına karşı Siirt Valiliğinden uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınladığı verilere göre Güneydoğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alması beklenen toz aşınımı Kurtalan’da etkili olmaya başlandı.

Toz aşınımı nedeniyle net görüş mesafesi düşerken özellikle arabaların üstü kahverengi tozla kaplandı.

Toz aşımıyla birlikte yağmur yağma olasılığı da beklenirken Siirt Valiliği vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunarak “Toz aşınımı sebebiyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.” açıklaması yapıldı.

Meydana gelen hava durumu nedeniyle astım, koah, bronşit gibi hastalıkları taşıyan vatandaşlarında mümkün oldukça dışarı çıkmamaları ve çıktıklarında ise maske takmaları büyük önem taşıyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.