Kurtalan’da Yangın Faciası Ucuz Atlatılmış!
Kurtalan’da Yangın Faciası Ucuz Atlatılmış!
Kurtalan ilçesinde 10 katlı bir apartmanda çıkan yangında büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Yangın merdivenlerinin patates, soğan, sandalye ve plastik kaplar gibi yanıcı malzemelerle dolu olduğu tespit edilirken, dumandan etkilenen 20 kişi hastaneye kaldırıldı.
Olay, gece saatlerinde Garzan Mahallesi Kervan Caddesi'nde bulunan Yıldırım Apartmanı'nda meydana geldi. Yangının çıkmasıyla birlikte binayı yoğun duman kaplarken, apartman sakinleri itfaiye merdivenleri ve nakliye asansörleri kullanılarak pencerelerden ve balkonlardan tahliye edildi.
Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Yangının çıkış sebebine dair incelemeler sürerken, Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz da bilirkişi olarak binada incelemelerde bulundu. Yangın merdivenlerine konulan yanıcı malzemeler nedeniyle tahliye sürecinin zorlaştığı tespit edildi. Hazırlanacak rapor, Başsavcılığa sunulacak.
Yangının hasar verdiği apartmanda bazı sakinlerin eşyalarını tahliye ettiği görülürken, dumandan etkilenen 20 kişi Kurtalan Devlet Hastanesi’nde tedavi edilerek taburcu edildi. Olay, yangın merdivenlerinin işlevsiz hale gelmesinin ne denli büyük bir tehlike yaratabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.
(Eren ÇİFTLİK)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.