Kurtalan’da yenisini alamayan onlara başvuruyor

Siirt 04.10.2023 - 18:08, Güncelleme: 04.10.2023 - 18:08 38114+ kez okundu.
 

Kurtalan’da yenisini alamayan onlara başvuruyor

Kışlık ayakkabı satın almaya imkanı yetmeyen vatandaşlar geçen yıl kullandığı ayakkabı ve botu tamir ederek önümüzdeki kış sezonunu geçirmeyi planlıyor.
Yağışlı havalar etkili olunca Kurtalanlı vatandaşlar kış hazırlıklarını yapmaya başladı. Yapılan hazırlıkların en başında kışlık ayakkabı temin etmek geliyor. Bazı vatandaşlar pahalı olduğu için bu yıl yeni bir kışlık ayakkabı alamayacağını söyleyerek geçen yıl kullandıkları bot ve ayakkabıları bu kışta kullanmak için tamir ettiriyor. Kışlık ayakkabısın tamir etmek isteyenlerin sayısı artınca ayakkabı tamircilerinde de yoğun mesai başladı. 40 yıla aşkın süredir Kurtalan’da ayakkabı tamirciliği yapan Yılmaz Örün, vatandaşların kışlık ayakkabılarını şimdiden tamir etmeye başladıklarını belirterek “Hava yağışları etkisini gösterdi, insanlar kullandıkları yazlık ayakkabıları yağışlı havalarda kullanamayacak bu nedenle vatandaş kış hazırlığını yaparken kışlık ayakkabıda temin etmek zorunda kalıyor. Ayakkabı fiyatları geçen yılla oranla yarı yarıya artmış durumda. Birçok müşterimiz geçen kış kullandığı ayakkabı ve botu bu kışta kullanmak için tamir ettiriyor.” dedi. Tamiri yapılan ayakkabıların en başında botlar geldiğini belirten Örün, “Kışın soğuğundan ayakları en iyi koruyacak ayakkabı bottur. Bu nedenle şu dönemde en çok bot tamiri yapmaktayım.” diyor. Tamir edilen ayakkabılar doğru şekilde kullanılırsa bütün kış mevsimi boyunca giyilebilir Geçen kış kullanılan ayakkabı ve botların önümüzdeki kış mevsiminde de kullanılabileceğine dikkati çekerek “Geçen yılki kış sezonunda ayakkabı ve botlar doğru bir şekilde kullanılmış ise önümüzdeki kış mevsiminde de rahatlıkla kullanılabilir. Ufak tefek tamir çalışmalarıyla ayakkabı ve botlar sağlamlaştırılabilir. Atölyemde birçok malzemem var bu malzemeleri kullanarak bir ayakkabı için gerekli bütün tamir çalışmalarını yapabiliyorum.” ifadelerini kullandı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kışlık ayakkabı satın almaya imkanı yetmeyen vatandaşlar geçen yıl kullandığı ayakkabı ve botu tamir ederek önümüzdeki kış sezonunu geçirmeyi planlıyor.

Yağışlı havalar etkili olunca Kurtalanlı vatandaşlar kış hazırlıklarını yapmaya başladı. Yapılan hazırlıkların en başında kışlık ayakkabı temin etmek geliyor.

Bazı vatandaşlar pahalı olduğu için bu yıl yeni bir kışlık ayakkabı alamayacağını söyleyerek geçen yıl kullandıkları bot ve ayakkabıları bu kışta kullanmak için tamir ettiriyor.

Kışlık ayakkabısın tamir etmek isteyenlerin sayısı artınca ayakkabı tamircilerinde de yoğun mesai başladı.

40 yıla aşkın süredir Kurtalan’da ayakkabı tamirciliği yapan Yılmaz Örün, vatandaşların kışlık ayakkabılarını şimdiden tamir etmeye başladıklarını belirterek “Hava yağışları etkisini gösterdi, insanlar kullandıkları yazlık ayakkabıları yağışlı havalarda kullanamayacak bu nedenle vatandaş kış hazırlığını yaparken kışlık ayakkabıda temin etmek zorunda kalıyor. Ayakkabı fiyatları geçen yılla oranla yarı yarıya artmış durumda. Birçok müşterimiz geçen kış kullandığı ayakkabı ve botu bu kışta kullanmak için tamir ettiriyor.” dedi.

Tamiri yapılan ayakkabıların en başında botlar geldiğini belirten Örün, “Kışın soğuğundan ayakları en iyi koruyacak ayakkabı bottur. Bu nedenle şu dönemde en çok bot tamiri yapmaktayım.” diyor.

Tamir edilen ayakkabılar doğru şekilde kullanılırsa bütün kış mevsimi boyunca giyilebilir

Geçen kış kullanılan ayakkabı ve botların önümüzdeki kış mevsiminde de kullanılabileceğine dikkati çekerek “Geçen yılki kış sezonunda ayakkabı ve botlar doğru bir şekilde kullanılmış ise önümüzdeki kış mevsiminde de rahatlıkla kullanılabilir. Ufak tefek tamir çalışmalarıyla ayakkabı ve botlar sağlamlaştırılabilir. Atölyemde birçok malzemem var bu malzemeleri kullanarak bir ayakkabı için gerekli bütün tamir çalışmalarını yapabiliyorum.” ifadelerini kullandı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.