Kurtalanlı esnaf 58 yıldır sürdürdüğü mesleğinden vazgeçmiyor

Siirt 02.01.2024 - 16:47, Güncelleme: 02.01.2024 - 16:47 3528+ kez okundu.
 

Kurtalanlı esnaf 58 yıldır sürdürdüğü mesleğinden vazgeçmiyor

58 yıldır Kurtalan’da ayakkabı satışı yapan Cemil Yavuz isimli 58 yıldır lastik ayakkabı satışını sürdürüyor.
1965 yılından beri Kurtalan’da esnaf olan Cemil Ticaret işletmecisi Cemil Yavuz, artık nostaljik hale gelen ayakkabı çeşitlerini satmaya devam ederek geçimini sağlıyor. Yavuz, küçüklükten beri ayakkabı sektöründe satış yaptığını söylerken aynı zamanda ayakkabı tamiri ve deri ceket tamiri gibi mesleki tecrübelerinin de olduğunu belirtiyor. “Esnaflık yapmaya başladığımda oldukça küçüktüm, daha Kurtalan bu denli gelişmiş değildi. Dükkanların çoğu Kurtalan’da bulunan Arap esnafa aitti. Yıllar geçti köydeki hemşerilerimiz Kurtalan’a yerleşti ve Kurtalan’ın gelişimi arttı.” diyen Yavuz, esnaflık süreci hakkında şu sözlere yer verdi. “Ayakkabıcılık sektörü bu denli gelişmediği zamanlardı. Kurtalan’da en iyi ayakkabı satan yerlerden bir tanesi de bizim dükkandı. Eski lastik ayakkabılardan tutun küçük çocukların çizmeleri, kunduralar birçok ürünü satardık. Satışın yanında kullanımdan dolayı zarar gören ayakkabıların onarım işini ve boyama işini de yapardık.” Yıllar içinde gelişen teknolojiyle birlikte yeni model ürünler çıkınca ayakkabıcılık sektöründe eskiye takılan Cemil Yavuz, sektördeki konumunu değiştirmedi. Cemil Yavuz, eskiye meraklı olduğunu ve bu nedenle fotoğraf, teknolojik ve mesleğinde kullandığı alet ve edevatı hatıra olarak saklıyor. İleriki süreç içerisinde esnaflıktan vazgeçmeyeceğini dile getiren Yavuz; “Müşterilerim beni biliyor ben her zamanki yerimde olmaya devam edeceğim.” diyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
58 yıldır Kurtalan’da ayakkabı satışı yapan Cemil Yavuz isimli 58 yıldır lastik ayakkabı satışını sürdürüyor.

1965 yılından beri Kurtalan’da esnaf olan Cemil Ticaret işletmecisi Cemil Yavuz, artık nostaljik hale gelen ayakkabı çeşitlerini satmaya devam ederek geçimini sağlıyor.

Yavuz, küçüklükten beri ayakkabı sektöründe satış yaptığını söylerken aynı zamanda ayakkabı tamiri ve deri ceket tamiri gibi mesleki tecrübelerinin de olduğunu belirtiyor.

“Esnaflık yapmaya başladığımda oldukça küçüktüm, daha Kurtalan bu denli gelişmiş değildi. Dükkanların çoğu Kurtalan’da bulunan Arap esnafa aitti. Yıllar geçti köydeki hemşerilerimiz Kurtalan’a yerleşti ve Kurtalan’ın gelişimi arttı.” diyen Yavuz, esnaflık süreci hakkında şu sözlere yer verdi.

“Ayakkabıcılık sektörü bu denli gelişmediği zamanlardı. Kurtalan’da en iyi ayakkabı satan yerlerden bir tanesi de bizim dükkandı. Eski lastik ayakkabılardan tutun küçük çocukların çizmeleri, kunduralar birçok ürünü satardık. Satışın yanında kullanımdan dolayı zarar gören ayakkabıların onarım işini ve boyama işini de yapardık.”

Yıllar içinde gelişen teknolojiyle birlikte yeni model ürünler çıkınca ayakkabıcılık sektöründe eskiye takılan Cemil Yavuz, sektördeki konumunu değiştirmedi.

Cemil Yavuz, eskiye meraklı olduğunu ve bu nedenle fotoğraf, teknolojik ve mesleğinde kullandığı alet ve edevatı hatıra olarak saklıyor.

İleriki süreç içerisinde esnaflıktan vazgeçmeyeceğini dile getiren Yavuz; “Müşterilerim beni biliyor ben her zamanki yerimde olmaya devam edeceğim.” diyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.