Mevlit Kandili nedeniyle ikramlık lokum ve şekerlemelerde satışlar arttı

Kurtalan 26.09.2023 - 18:57, Güncelleme: 26.09.2023 - 18:57 30587+ kez okundu.
 

Mevlit Kandili nedeniyle ikramlık lokum ve şekerlemelerde satışlar arttı

Hz. Muhammed’in doğum günü olarak Kutlanan Mevlit Kandili nedeniyle vatandaşlar en çok ikramlık lokum ve şekerleme satın aldı.
Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine vesile olan günlerden birisi olan Mevlit Kandili bu gece okunacak Mevlidi Şeriflerle, dua ve salavatlarla kutlanacak. Hz. Muhammed’in doğum günü olan bu manevi günde bazı müminler oruç tutarken, bazıları da Kuran-ı Kerim okuyarak bu manevi gününde sevap kazanmak istiyor. Bu manevi günün bolluk ve bereket içinde geçirmek isteyen inanlar misafirlerine ikramlık lokum, şeker ve gül suyu şerbeti veriyor. Bu kutsal gün için alış veriş yapan vatandaşlar lokum ve şekerlemelere talebi artırdı. Kurtalan’da Pazarcı olan Fesih Karataş, Ramazan ve Kurban Bayramından sonra en çok Mevlit Kandilinde lokum ve şekerleme sattıklarını belirterek, “Dini bayramlarımız haricinde en çok lokum ve şeker satışını Kandil günlerinde yapıyoruz. Bu gün vatandaşlardan yoğun ilgi gördük, her türlü çeşit kuruyemiş satışı yapıyoruz, ama bu gün dinimizce kutsal günlerden olan Mevlit Kandili nedeniyle müşterilerimiz en çok lokum ve şekerleme satın aldı.” dedi. (Mehmet Sadık AKSOY)
Hz. Muhammed’in doğum günü olarak Kutlanan Mevlit Kandili nedeniyle vatandaşlar en çok ikramlık lokum ve şekerleme satın aldı.

Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine vesile olan günlerden birisi olan Mevlit Kandili bu gece okunacak Mevlidi Şeriflerle, dua ve salavatlarla kutlanacak.

Hz. Muhammed’in doğum günü olan bu manevi günde bazı müminler oruç tutarken, bazıları da Kuran-ı Kerim okuyarak bu manevi gününde sevap kazanmak istiyor.

Bu manevi günün bolluk ve bereket içinde geçirmek isteyen inanlar misafirlerine ikramlık lokum, şeker ve gül suyu şerbeti veriyor.

Bu kutsal gün için alış veriş yapan vatandaşlar lokum ve şekerlemelere talebi artırdı. Kurtalan’da Pazarcı olan Fesih Karataş, Ramazan ve Kurban Bayramından sonra en çok Mevlit Kandilinde lokum ve şekerleme sattıklarını belirterek, “Dini bayramlarımız haricinde en çok lokum ve şeker satışını Kandil günlerinde yapıyoruz. Bu gün vatandaşlardan yoğun ilgi gördük, her türlü çeşit kuruyemiş satışı yapıyoruz, ama bu gün dinimizce kutsal günlerden olan Mevlit Kandili nedeniyle müşterilerimiz en çok lokum ve şekerleme satın aldı.” dedi.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.