Siirtli fotoğraf koleksiyoneri Faik Kuzu, 92 yıl öncesine ait dikkat çekici bir fotoğrafı gün yüzüne çıkardı. Fotoğrafın, merhum Siirt Milletvekili Cevdet Aydın’ın arşivinden çıktığı belirtildi.
15 Mart 1934 tarihinde Siirt’te bir ilkokulda çekildiği belirtilen tarihi fotoğrafta, beş kız çocuğu yer alıyor. Aradan geçen 92 yıla rağmen günümüze ulaşan kare, dönemin Siirt’inde eğitim hayatına ve çocukların yaşamına dair önemli bir iz taşıyor.
Fotoğrafı paylaşan Faik Kuzu, arşivden çıkan bu özel karenin Siirt’in geçmişine ışık tuttuğunu belirterek, fotoğrafta yer alan kişilerin yaşları dikkate alındığında hayatlarını kaybetmiş olabileceklerini ifade etti.
Kuzu, fotoğrafın arşivinde yer aldığı merhum Cevdet Aydın’ı da rahmet ve saygıyla andı.
Yaklaşık bir asır öncesine ait bu kare, Siirt’in sosyal ve eğitim tarihine dair geçmişten günümüze ulaşan önemli fotoğraf belgeleri arasında yerini aldı.