Sosyal medyada paylaşılan kare, büyük ilgi görerek kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı. Karede, orijinal “Siirt” yazılı plakaya sahip Moris marka bir taksi yer alıyor. Bugüne kadar benzer plakaya sahip kamyonların fotoğrafları bilinse de, bir taksi üzerinde bu plakanın yer aldığı fotoğraf ilk kez görüldü.
Fotoğrafta solda Kurtalan’da berberlik yapan rahmetli Behçet Fidan, ortada Diyarbakır’da yaşamış rahmetli şoför Muhsin Örgün, sağda ise YSE emekli baş formeni rahmetli Şefik Özturan bulunuyor.
Şefik Özturan, Atatürk’ün şoförü İbrahim Çavuş’un oğluydu. O yıllarda Kurtalan tren istasyonundan çarşıya girişte ilk bina otel ve altındaki kahvehaneydi. Yanında fırın, onun bitişiğinde ise berber Behçet Fidan ile ortağı Askar Gönüllü’nün dükkanı yer alıyordu.
Fotoğraf, orijinal haliyle birlikte netleştirilmiş ve renklendirilmiş versiyonlarıyla da paylaşıldı. Hem nostaljik değeri hem de Siirt’in kültürel hafızasına kattığı anlamla dikkat çeken bu karede yer alan tüm isimler ve o dönemin esnafı rahmetle anıldı.