78 yaşındaki Kürtçe Şiir yazarı Abdullah Celan’ın şiir tutkusu bitmiyor

Kurtalan’da yıllardır Kürtçe şiirler yazan ve okuyucularıyla buluşturan Kürt şair Abdullah Celan, ilerlemiş yaşına rağmen şiir tutkusundan vazgeçemiyor.

78 yaşındaki Kürtçe Şiir yazarı Abdullah Celan’ın şiir tutkusu bitmiyor

ÖZEL HABER – MEHMET SADIK AKSOY

Kurtalan’da yıllardır Kürtçe şiirler şair Abdullah Celan, sağlık sorunlarına ve ilerlemiş yaşına rağmen şiir tutkusundan vazgeçmiyor. Yazdığı şiirleri dijital ortamda saklayan Celan, yayınlanmış kitapların dışında 807 yeni şiirini okuyucularıyla buluşturmak istiyor.

Kurtalanlı şair Abdullah Celan, yıllarca yaptığı araştırmalarla 4250 Kürtçe atasözünü derleyerek bir kitapta toplamış, kitabı büyük beğeni toplamıştı.

“Heliz” ve “Sepirse” adlı iki kitabını daha okuyucusuyla buluşturan Celan, yeni şiir kitabının yayınlanması için ise destek bekliyor.

4 bin 250 Kürtçe Atasözünü bir kitapta toplayan Celan, uzun araştırmalar sonucunda Kürtçe atasözlerini derleyerek bir kitapta topladığını söyledi.

İlkokul mezunu olmasına rağmen çocukluğundan beri şiir yazma merakı olduğunu aktaran Celan,

“1999’da çalıştığım TEKEL işletme müdürlüğünden emekli oldum. Kürtçe şiir atasözü ve hikayelerle ilgileniyorum. 3 tane kitabım var. 2012 yılında TRT Kurdi’nin yayına başlaması bize cesaret verdi. Daha önce müsvedde olarak not aldığım şiirlerimi “Heliz” isimli kitapta toplayarak 2015 yılında okuyucularımın beğenisine sundum. 2017’de “Gotinen Peşiya” adlı Kürtçe atasözlerini derlediğim kitabım çıktı. Son olarak ise “3 Pirse” Üç Sorulu adlı bir kitap bastırdım. Bu son kitabım senaristlerin eline geçerse çok güzel bir film olabilir kanaatindeyim. Çocukluğumdan beri şiir yazma merakım var. Zaten bilindiği gibi şairlik bir Allah vergisidir. Bu okuma ile olmuyor. Bir sene kadar da gazetelerde Kürtçe şiirler de yazdım.” ifadelerini kullandı.

İki yıldır sağlık sorunları nedeniyle çalışmalarına evde devam eden Celan,

“Şiir yazmaya devam ediyorum. Şu anda kitaplarımın dışında 807 adet yayınlanmamış şiirim var. Arşivimde kaydettiriyorum. Artan maliyetler kitap bastırmayı güçleştiriyor. Destek veren olursa yeni bir şiir kitabı bastırmak istiyorum.” dedi.