Kentte uyuşturucuyla mücadele kapsamında son 4 yılda 10 bin 175 kişi hakkında adli işlem yapıldığını açıklayan Canalp, 803 kişinin tutuklandığını ve 2,5 ton uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini belirtti.
Rehabilitasyon Merkezi hangi aşamada?
Vali Canalp ve Milletvekili Nasıroğlu, Bayındır Mahallesi'nde Batman Belediyesi tarafından inşa edilen merkezde incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Canalp, merkezin tamamlanmasıyla bağımlılıkla mücadelede önemli bir ihtiyacın karşılanacağını ifade etti.
Batman'da uyuşturucuyla mücadelede hangi adımlar atıldı?
Kentte güvenlik güçlerinin yoğun çalışmalar yürüttüğünü belirten Canalp, son dört yılda binlerce kişi hakkında işlem yapıldığını ve yüzlerce kişinin tutuklandığını söyledi.
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında sadece güvenlik önlemleriyle sınırlı kalmadıklarını vurgulayan Canalp, bağımlılık açısından risk oluşturan alanlara yönelik de çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
Metruk binalar yıkıldı, parklar kameralarla izleniyor
Vali Canalp, uyuşturucu kullanımının yoğun görüldüğü alanlardan biri olan metruk yapılara karşı da çalışma yürüttüklerini belirterek, son dört yılda 631 metruk binanın yıkıldığını açıkladı.
Ayrıca 92 parka yerleştirilen 816 güvenlik kamerasıyla parkların sürekli denetim altında tutulduğunu ifade eden Canalp, belediye zabıta ekiplerinin görüntüleri düzenli olarak takip ettiğini söyledi.