Bitlis’te Can Dostlar İçin Mama ve Su Desteği

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Vakıflar Bölge Müdürlüğü, vakıf kültür ve geleneğinin önemli işlerinden biri olan hayır şartlarını yerine getirerek sokak hayvanlarına destek oldu.

Bitlis’te Can Dostlar İçin Mama ve Su Desteği

Reşide Hatice Hanım Vakfı ile Mustafa Ağa Bin Mustafa Vakfı’nın hayır şartları doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmada, hem hayvan barınaklarında bulunan hayvanlar hem de sokaklarda yaşayan can dostlar için mama ve su temin edildi.

Bu çerçevede, Bitlis Belediyesi Hayvan Barınağı, Güroymak Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bitlis İl Özel İdaresi Hayvan Bakım Evi ve Doğal Yaşam Alanı’na mama bırakıldı. Ayrıca şehir merkezinde çeşitli noktalara da sokak hayvanları için mama ve su desteği sağlandı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, vakıf geleneğinin temelinde yardımlaşma ve paylaşmanın bulunduğunu belirterek, bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerinin sürdürüleceğini ifade etti.