Bitlis’te kotayı aştılar, cezayı yediler

Bitlis'te yapılan koruma ve kontrol çalışmaları sırasında kota aşımı yapan 2 yasal avcıya ceza kesildi.

Bitlis’te kotayı aştılar, cezayı yediler

Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bitlis İl Şube Müdürlüğü ekipleri, Ahlat Şefliği ve Adilcevaz Karakol Komutanlığı ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiği denetimlerde, avcıların limitleri aştığını tespit etti.

Ekipler, kurallara aykırı davranan avcılara 6.582 TL idari para cezası ve 24.000 TL tazminat cezası olmak üzere toplamda 30.582 TL ceza kesti. İlgili kişiler hakkında tutanak düzenlendi.

Yetkililer, doğal yaşamın korunması ve sürdürülebilir avcılık faaliyetlerinin devamı için denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti. Avcılardan da yasal sınırlara uymaları ve doğal dengeyi gözetmeleri istendi.

 

(Haber Merkezi)