Çiftçiden Talep: "Garzan Ovasında Su Kuyularının Varlığı Artırılsın"

Kurtalanlı çiftçiler Garzan Ovasında su kuyularının varlığı artırılsın yönelik talepte bulunuyor.

Çiftçiden Talep: "Garzan Ovasında Su Kuyularının Varlığı Artırılsın"

Hasat döneminin başlamasıyla birlikte Garzan Ovasında tarımsal faaliyetlerde artış yaşandı.

Artan tarımsal faaliyetlerle birlikte kırsal alanda bulunan insan varlığı da artarken özellikle yaz mevsiminde bölgede su kaynağı oluşturan kuyuların önemi büyük ölçüde gözler önüne seriliyor.

Garzan Ovasının çeşitli yerlerinde bulunan sınırlı sayıdaki su kuyularının sayısının artırılması bölgedeki tarımsal faaliyetlere pozitif katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Ovada çiftçilik yapan Hayrettin Nas, açık kuyuların hasat döneminde ve ilaçlama döneminde tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesi açısından çok yararlı olduğuna dikkati çekip “Garzan Ovasında bulunan su kuyuları çiftçilerin kolay bir şekilde su temini sağlamaları için büyük bir nimet, bunu yaz mevsiminde çok bariz şekilde görüyoruz. Başka şehirlerden buraya gelen biçercilerimiz bu su kuyularına yakın yerleri kamp alanına dönüştürerek hasat süreci boyunca bu kuyuların başında konaklıyor. Buralardan su temini sağlayıp günlük su ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.” dedi.

Çiftçilerin ilaçlama döneminde de bu su kuyularına geldiğini dile getiren Nas, “Uzak yerlere gitmektense açık bulunan su kuyularından su temini sağlayıp tarlalarımızı ilaçlıyoruz. Yetkililerimiz bu su kuyularının sayısını artırmalı şuan bulunanları bile çiftçilerimiz kendi imkanlarıyla yapmış. Kurtalanlı çiftçiye fayda sağlanmak isteniyorsa bu su kuyularının varlığı mutlaka artırılmalı.”sözlerini kullandı.

(Mehmet Sadık AKSOY)