Deva Partisi Siirt İl Başkanı Umut Dayanan, Siirt Valiliği’nden Zonguldak Valiliğine atanan ve vatandaşlara veda mektubu yayımlayan Osman Hacıbektaşoğlu’nu eleştirdi.
Dayanan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,
“Biz sizi, devlet ile vatandaş arasına net bir sınır çeken ve vatandaşın size ulaşmasına en büyük engel olan özel kalem müdürünüzün tutum ve davranışlarına, sorun size iletilmesine rağmen kayıtsız kalmanızla hatırlayacağız. Biz sizi, hukuka aykırı olarak aldığınız, ülkenin hiç bir şehrinde emsali olmayan ve süreklilik kazanan 15 günlük yasaklama kararlarıyla hatırlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Dayanan, sözlerini şöyle sürdürdü,
“Siirt, iyi hizmetlerinde, kötü hizmetlerinde unutulmadığı kadirşinas bir şehirdir. Biz sizi, ne yazık ki, çıkardığınız iyi işlerle hatırlayamayacağız.
Nasıl mı hatırlayacağız?
Biz sizi, tüm Siirt’in Valisi olamayışınızla hatırlayacağız. Çünkü; görev süreniz boyunca, sizi Valilik Bahçesinde uğurlayan hemşerilerimizin Valisi olmayı, tüm Siirt’in Valisi olmaya tercih ettiniz.
Biz sizi, belediyenin iştiraklerinin (Kızlar Tepesi ve Millet Bahçesi) tek yetkilisi yaptığınız, emrinde çalışan bir çok kişiden yetersiz olan yakınınızın, çalışanları esiri gibi görüp, işletmelere yapılacak alımlarda Siirt’in esnaflarına özel olarak iş vermemesi ve bazılarına ambargo uygulamasıyla hatırlayacağız.
Kendisinin özel yetkilerle donatılmasını saymıyorum bile.
Biz sizi, üniversite mezunu gençlerimiz işsizlikten inşaatlarda ekmeğini kazanmaya çalışırken, Siirt Belediyesine sayısını kimsenin bilmediği kadar çok insanı, bütçe durumu işçi alınmasına uygun olmamasına rağmen, ilansız bir şekilde, kimse duymadan işe almanızla hatırlayacağız.
Biz sizi, devlet ile vatandaş arasına net bir sınır çeken ve vatandaşın size ulaşmasına en büyük engel olan özel kalem müdürünüzün tutum ve davranışlarına, sorun size iletilmesine rağmen kayıtsız kalmanızla hatırlayacağız.
Biz sizi, hukuka aykırı olarak aldığınız, ülkenin hiç bir şehrinde emsali olmayan ve süreklilik kazanan 15 günlük yasaklama kararlarıyla hatırlayacağız.
Biz sizi, “Siirt’in en büyük problemi SU problemidir” çağrılarımıza kayıtsız kalıp, zorunlu olmayan vitrin projelere milyonlar harcamanızla, yaz ortasında vatandaşı susuzluğa mahkum bırakan kötü yönetim anlayışınızla hatırlayacağız.
Sizi, herkesin ve şehrin valisi olmayı başarabilen efsane Vali Nuri OKUTAN gibi anmayı çok isterdim.
Maalesef vicdanım ve şehrin vicdanı buna müsade etmiyor.
Bilirsiniz, Kadim Şehir Siirt sakinleri olarak biz çok misafirperveriz.
Gidenleri eli boş uğurlamayız ve kıymetli bir hatıra ile uğurlamayı tercih ederiz.
Şu an, Siirt’te paranızla bile alamayacağınız en kıymetli şey Siirt’in HESKO Suyu.
Size bizden en iyi hatıra, vatandaşı bidonla taşımaya mahkum ettiğiniz, para ile satın alınamayan HESKO suyudur.
Bizi, bir bidon HESKO suyuyla hatırlayın.
Zira; biz sizi, tüm şehri o bidonlara mahkum etmenizle unutmayacağız.
Zonguldak Valiliği görevinizde yürekten başarılar diliyorum.