Emekliye Cumhuriyetin 100. yılında ikramiye verilecek mi?

Emeklilere Cumhuriyetin 100. Yılında ikramiye verilmesi konuşuluyor. Konuşulan rakam 5 bin lira.

Emekliye Cumhuriyetin 100. yılında ikramiye verilecek mi?

Enflasyon altında ezilen emekliler maaşlarına yapılacak düzenlemeyi merakla beklerken Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle bir kereye mahsus ikramiye verilmesi gündeme geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları çalışmalarını sürdürürken, 5 bin lirada uzlaşı sağlandığı konuşuluyor.

Temmuz ayında aldıkları yüzde 25'lik zamdan memnun olmayan emeklilerin şikayeti artınca hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milyonların geçim sıkıntısını azaltmak için talimat vermesinin ardından çalışmalar başladı. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde netlik kazanması beklenirken, emekliye bir seferlik ikramiye verilmesi gündemde. Kulislerde Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla emekliye bayram ikramiyelerinin dışında üçüncü ikramiye verileceği konuşuluyor. Bir kereye mahsus verilecek ikramiyenin tutarı ise 5 bin lira.

(Haber Merkezi)