Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2025 yılının ilk üç ayında enflasyon sırasıyla Ocak’ta %5,03, Şubat’ta %2,27 ve Mart’ta %2,46 olarak açıklandı. Böylece yılın ilk çeyreğinde toplam enflasyon %10,06’ya ulaştı.
Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %15,75, memur ve memur emeklilerine ise %11,54 oranında zam yapılmıştı. Ancak artan enflasyon, yapılan zamları kısa sürede eritti. İlk üç aylık kaybın %10,6 seviyesine ulaştığı belirtiliyor.
Temmuz Zammı İçin Geri Sayım Başladı
SSK ve Bağ-Kur emeklileri için gözler şimdi 6 aylık enflasyon farkına çevrildi. Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verilerinin ardından Temmuz ayında zamlı maaşlar netleşecek. Memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alacak.
Mevcut tahminlere göre, yılın ikinci yarısında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yaklaşık %15, memur ve memur emeklilerine ise %13 oranında zam yapılması bekleniyor. Bu hesaplamalar doğrultusunda, en düşük emekli maaşının Temmuz ayı itibarıyla 16.500 TL seviyesine yükselmesi üzerinde duruluyor.