Kasaplarda yaz durgunluğu sonbaharla hareketlenme beklentisi oluşturdu

Siirt'in Kurtalan ilçesinde faaliyet gösteren Halk Et Kasabı Kasabı, yaz aylarında sıcak havaların etkisiyle kırmızı et ve yağlı yiyeceklere olan talebin azaldığını, sonbaharda havaların serinlemesiyle satışların yeniden hareketlenmesini beklediklerini bildirdi.

Kasaplarda yaz durgunluğu sonbaharla hareketlenme beklentisi oluşturdu

Kurtalan'da kasaplık yapan Halk Et Kasabı Kasabı işletmecisi Mahsum Çelik, yaz mevsimi boyunca et satışlarının önceki dönemlere göre durgun geçtiğini söyledi. 

Sıcak havaların vatandaşların beslenme tercihlerini etkilediğini belirten Çelik, özellikle kırmızı et ve yağlı yiyeceklerin tüketiminin yaz aylarında azaldığını ifade etti.

 Çelik, gazetemize yaptığı açıklamada, yaz aylarında sıcaklıkların yükselmesiyle vatandaşların daha hafif yiyeceklere yöneldiğini belirterek, "Yaz boyunca et satışlarımız biraz durgun geçti. Sıcak havalarda vatandaşlarımız daha çok hafif yiyecekleri tercih ediyor. Kırmızı et ve yağlı yemeklerin tüketimi de bu dönemde düşüyor." dedi.

Havaların serinlemesiyle birlikte et satışlarında hareketlilik beklediklerini dile getiren Çelik, sonbahar mevsiminin başlamasıyla vatandaşların yeniden kırmızı ete yönelmesini beklediklerini söyledi.

Çelik, "Havaların serinlemesiyle birlikte satışlarımızın da hareketleneceğini düşünüyoruz. Özellikle sonbahar ve kış aylarında kırmızı et tüketiminde artış oluyor. Biz de bu dönemde işlerin daha iyi olmasını bekliyoruz." diye konuştu. 

Kemikli koyun etinin kilogramı 650 lira 

Kurtalan'da kasaplarda farklı et ürünlerinin satışının sürdüğünü aktaran Çelik, kemikli koyun etinin kilogramının 650 liradan satıldığını belirtti. 

Çelik, vatandaşların özellikle sonbahar ve kış aylarında kemikli koyun etine ilgisinin arttığını ifade ederek, kaliteli ve taze et sunmaya özen gösterdiklerini kaydetti. 

Et tüketiminin mevsimsel olarak değişiklik gösterebildiğini belirten Çelik, havaların serinlemesiyle birlikte kasap esnafında da hareketli günlerin yaşanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.