Kesimlik canlı tavuk eti tüketiciye cazip geliyor

Kırmızı etin pahalı olması kesimlik canlı tavuk satışlarında artış yaşanmasına neden oluyor.

Kesimlik canlı tavuk eti tüketiciye cazip geliyor

Kırmızı ete ardı ardına gelen zamlar vatandaşın beyaz et gurubunda bulunan tavuk etine yönelimini artırırken canlı tavuk satışları buna paralel olarak artıyor.

Kurtalan’da canlı tavuk satışı gerçekleştiren Murat Başer, kesimlik canlı tavuk etinin derin dondurucularda şoklanmış tavuk etlerine göre daha lezzetli olduğunu söylerken, fiyatının bir birine yakın olmasından kaynaklı olarak müşterilerinin yoğun talep gösterdiğini söyledi.

Başer, müşterilerinin tanesinin 250 liraya sattığı kesimlik canlı tavukları satın aldığını ve kasaplarda kesimini yapıp etini eve götürdüğünü söylerken “Sattığımız tavuklar 4 buçuk ila 5 kilo ağırlığında, müşterilerimiz bizlerden alıp kasaplarda kesimini yapıyor ve eve götürüp tüketiyor. Böylece daha taze ve sağlıklı et satın almış oluyor.” şeklinde konuştu.

(Abdulaziz ÖZCAN)