Kurtalan’da Sel Felaketi Sonrası Yardımlar Sürüyor!

Siirt’in Kurtalan ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından başlatılan yardım ve iyileştirme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yedibaşak Derneği Kurtalan Şubesi, afetin ardından sahaya inerek bölgede detaylı ihtiyaç tespit çalışması gerçekleştirdi.

Kurtalan’da Sel Felaketi Sonrası Yardımlar Sürüyor!

Yapılan tespitlerin ardından belirlenen acil ihtiyaç malzemeleri, bağışçılardan gelen desteklerle birlikte kısa sürede afetzede ailelere ulaştırıldı. Gıda, hijyen ve temel yaşam malzemelerinin öncelikli olarak dağıtıldığı bölgede, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

“Sahada olmaya devam edeceğiz”

Yedibaşak Derneği Kurtalan Şube Başkanı Veysel Yıldız, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada selin ardından hızlı şekilde organize olduklarını belirtti.

Yıldız, “Sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren ekiplerimizle birlikte sahadaydık. Önceliğimiz vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını tespit etmek ve en kısa sürede ulaştırmaktı. Bağışçılarımızın desteğiyle bu süreci hızlı bir şekilde koordine ettik.” dedi.

“Dayanışma en büyük gücümüz”

Bölgedeki dayanışmanın önemine dikkat çeken Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu tür afetlerde en büyük gücümüz birlik ve dayanışmadır. Kurtalan’da bunu bir kez daha gördük. Destek veren tüm bağışçılarımıza ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Ekiplerimiz, selin izleri tamamen silinene kadar sahada olmaya devam edecek.”