Kurtalan’da Mısır Tarlalarını Domuzlardan Koruma Çalışmaları Başladı

Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Bozhöyük Köyü’nde, mısır tarlalarına dadanan yabani domuzların büyük zararlara yol açması üzerine harekete geçildi. Yabani domuzların mısır tarlalarına zarar vermesini önlemek amacıyla, Kurtalan İlçe Köylere Hizmet Götürme

Kurtalan’da Mısır Tarlalarını Domuzlardan Koruma Çalışmaları Başladı

Bozhöyük Köyü’nde yürütülen çalışmalar kapsamında, yabani domuzların geçiş güzergahları iş makineleriyle kapatılarak, domuzların mısır ekili alanlara ulaşmaları engellenmeye çalışılıyor. Bu çalışmalar, hem köy halkının hem de tarım alanlarının korunması açısından büyük bir önem taşıyor.

Bozhöyük Köyü Muhtarı Mesut Saya, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, Kurtalan İlçe Özel İdare ekiplerinin köyde aktif bir şekilde çalıştığını belirtti.

Saya, “Yabani domuzlar köyümüzde mısır ekili alanlara büyük zararlar verdiler. AK Parti Kurtalan İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Deryalar’ın girişimleriyle Özel İdare ekipleri çalışma başlattı. Bugün iş makineleri köyümüzde çalışma başlattı. İnşallah çalışmalar sonuç verecektir. Bu çalışmaların başlatılmasında emeği geçen Hikmet Deryalar’a çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan çalışmalar, Bozhöyük Köyü’ndeki çiftçiler arasında umut yaratmış durumda. Mısır tarlalarının yabani domuzların saldırılarından korunması, çiftçilerin geçim kaynaklarını güvence altına almak açısından büyük bir önem taşıyor.

Çiftçiler, yürütülen bu çalışmaların kısa sürede sonuç vermesini ve mısır hasadının başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini umut ediyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)