Kurtalan’da yetişen kazlar satışa sunulmaya başlandı

Düşük hava sıcaklığında daha iyi yaşayan kazlar havalar serinleşince satılmaya başlandı. Kurtalan’da da satışı yapılan Çin Kazları bazı yetiştiriciler için gelir kaynağı oluyor.

Kurtalan’da yetişen kazlar satışa sunulmaya başlandı

Kurtalan’da yetiştirilen Çin Kazları vatandaşlara gelir kapısı oluyor. Kurtalanlı vatandaşlar tarafından yetiştirilen Çin Kazları havalar soğuyunca Kurtalan Belediye halinde satılmaya başlandı.

Ara ara Kurtalan Belediye Haline yetiştirdiği Çin Kazlarını satmak için getiren Bilal Geldi, 8 ay boyunca yetiştirdikleri kazları satmaya başladıklarını belirterek “Kanatlı havyan türlerinden olan kazlar sulu ortam isteyen hayvanlar arasındadır. Bölgemizdeki su kaynakları kısıtlı olduğu için kaz beslemek pekte kolay olmuyor. Büyük çabalarla yetiştirdiğimiz Çin Kazlarını hava sıcaklıkları düşünce satışa sunmaya başladık. Çünkü kazlar düşük hava sıcaklıklarında daha iyi yaşayabiliyor.  Düşük hava sıcaklığında yaşayabildikleri için müşterilerimiz bu zamanlarda kaz almayı tercih ediyor.” dedi.

Tanesini 300 liraya sattığı kazları daha yavruyken yetiştirdiklerini belirten Geldi, “Gördüğünüz bu kazların kışın yemek için satın alan müşterilerimiz olduğu gibi yetiştirmek amacıyla alan müşterilerimizde var. 4 yıldır Kurtalan’da her yıl kaz besleyip satışını yaparak gelir elde ediyorum.  Bu aylarda geçim kaynağımız oluyor, birçok masrafımızı kaz satışı yaparak karşılıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

(Abdulaziz ÖZCAN)