
Heyecan dolu düelloda iki güçlü yarışmacı, hazırladıkları tabaklarla jüriyi etkilemeye çalıştı. Yapılan değerlendirme sonucunda kaptanlık düellosunun kazananı Sergen oldu. Böylece kaptanlık oyununu kaybeden ancak düelloda üstünlük sağlayan Sergen, Altın Kupa haftasına damga vuracak kritik bir avantaj elde etti.

Yeni format gereği düello galibine verilen oyuncu değiştirme hakkını kullanan Sergen, takımlar arasında dikkat çeken bir hamle yaptı. Kendi kurduğu kırmızı takımdan Barış’ı mavi takıma gönderdi, mavi takımdan ise güçlü yarışmacılardan biri olan Eren’i kendi takımına dahil etti. Bu stratejik değişiklik, haftanın dengelerini tamamen değiştirdi.
Düello öncesi takımlar şu şekildeydi:
Mavi Takım:
Kaptan Çağatay, Hakan, Eda, Semih, Eren, Kerem, Beyza, Alican, Erim
Kırmızı Takım:
Kaptan Sergen, Hasan, Ayaz, Barbaros, Kıvanç, Tolga, Dilara, Batuhan, Barış
Sergen’in Barış-Eren değişikliği sonrası takımların güç dengesi yeniden şekillendi. Altın Kupa maratonu hız kesmeden devam ederken gözler şimdi ilk takım oyununa ve dokunulmazlık mücadelesine çevrildi.