Zeynep Yüce, o dönemde polislikten ihraç edilen Murat Bilal’in kendisini savcılığa götürdüğünü ve burada çocuğunu evlatlık verilmesi için bir belgeye imza attığını iddia etti. Ancak o günle ilgili hafızasında eksiklikler olduğunu belirten Yüce, “Beni nereye götürdüklerini tam hatırlamıyorum, ama bina burasıydı. Şimdi okul olmuş, kapısı değişmiş” dedi.
İddialara göre Murat Bilal, Zeynep Yüce’yi tehdit ederek bu imzayı attırdı ve evlatlık verme işlemini yönlendirdi. Yüce, “Belki de o kişi savcı değildi, Murat’ın tanıdığı biriydi” ifadelerini kullandı.
Program ekibinin görüştüğü mahalle sakini Ünal Tepe ise söz konusu binanın daha önce Ümraniye Adliyesi olarak kullanıldığını doğruladı.
Anne Zeynep Yüce, vicdan çağrısında bulunarak, “Murat Bilal’in ortaya çıkmasını istiyorum. Çocuklarının hatırına konuşsun. Nerede olduğunu bilsin, sadece yerini söylesin” dedi.
Programda Murat Bilal’in savunma yapmak için geleceğini söylediği ancak bugüne kadar ortaya çıkmadığı belirtilirken, Umut Kaya’nın gerçekten evlatlık mı verildiği yoksa başka bir olayın mı yaşandığı sorusu yanıt bekliyor.