Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ROP Muayeneleri Başladı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği’nde, erken doğan bebeklerde görülebilen Retinopati of Prematüre (ROP) hastalığına yönelik muayeneler yapılmaya başlandı.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ROP Muayeneleri Başladı

ROP hastalığı, prematüre bebeklerde retina damarlarının tam gelişmemesi sonucu ortaya çıkan, erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına neden olabilen ciddi bir göz rahatsızlığı olarak biliniyor. Uzmanlar, bu hastalığın erken dönemde tespit edilmesinin bebeklerin görme sağlığının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Zafer Yıldırım ve ekibi tarafından başlatılan ROP muayeneleri sayesinde, artık erken doğan bebeklerin takip ve tedavileri Siirt’te yapılabilecek. Böylece aileler şehir dışına sevk edilmeden, kendi illerinde gerekli muayene ve tedavi hizmetlerinden yararlanabilecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Op. Dr. Zafer Yıldırım, “Erken doğan bebeklerimizin göz muayeneleri için artık başka illere gitmesine gerek kalmadı. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak ROP taramalarını başlattık. Prematüre bebeklerimizin görme sağlığını korumak adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Gerektiğinde tedavileri de hastanemizde uygulayabileceğiz. Bu sayede hem ailelerimize kolaylık sağlamayı hem de bölgedeki sağlık hizmet kapasitesini artırmayı hedefliyoruz.” dedi.