Siirt’te Çiftçilere Can Suyu Olacak Dev Destek Açıklandı

Siirt’in Pervari ilçesinde, 2025 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı B İş Planı kapsamında 68 proje hayata geçiriliyor. Toplam 158 milyon TL yatırım değerine sahip projeler için üreticilere 79 milyon TL hibe desteği sağlanacak.

Siirt’te Çiftçilere Can Suyu Olacak Dev Destek Açıklandı

Destek kapsamında ilçedeki üreticilere 28 bin 915 adet polen tuzaklı arı kovanı, 1.020 adet termo kovan, 21 adet mobil güneş enerji sistemi, 83 adet çok fonksiyonlu bal tankı, 63 adet bal sağım çadırı, 2 karavan ve 63 adet bal süzme makinesi başta olmak üzere birçok ekipman dağıtılacak.

Pervari Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, arıcılıktan enerjiye, üretim ekipmanlarından kırsal altyapıya kadar geniş bir alanda verilen bu desteklerin üreticilere önemli katkı sağlayacağı vurgulandı.

Projelerin sözleşmeleri, Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, İlçe Tarım Müdürü Abdulvehap Yılmaz ve TÜİK Siirt Bölge Müdürü Musa Can Çil’in katılımıyla imzalandı.

Kaymakam Gülderen, projelerin Pervari’nin üretim gücünü artıracağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)