İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi ve Pervari İlçe Müdürü Abdulvehap Yılmaz, ilçedeki Trabzon hurması bahçesini ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi.
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Mustafa Şanverdi, Siirt’te meyve üretimini teşvik etmek amacıyla yüzde 75 hibeli fidan dağıtımı yaptıklarını belirtti.
Şanverdi, “Trabzon hurması üretimi Pervari'de 250 dekara, il genelinde ise 350 dekara ulaştı. 2025 yılı içinde İl Özel İdaresi desteğiyle 10 bin yeni Trabzon hurması fidanı dağıtımı planlıyoruz. Çiftçilerimizin ihtiyacı doğrultusunda projelerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Siirt Valiliği destekli projelerin, bölge çiftçisinin gelirini artırması ve üretimde çeşitliliği sağlaması hedefleniyor.