Proje kapsamında Siirt’te hem erkek hem de kadın öğrencilere açık olan iki yurtta gençler ağırlanacak. Siirt Merkez’de yer alan Bahçelievler Mahallesi’ndeki 448 kişi kapasiteli Siirt Erkek Öğrenci Yurdu, A Blok’ta misafirlerini kabul edecek.
Kadın öğrenciler için ise Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi karşısında, Köprü Başı Köyü mevkiinde bulunan 936 kişi kapasiteli Esmehan Sultan Öğrenci Yurdu hizmet verecek. Gençler, bu yurtta da A Blok’ta konaklayacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın duyurusunda, “Yeni şehirler, dostluklar ve unutulmaz deneyimler için rotanı oluştur, Türkiye’yi keşfet!” ifadelerine yer verilirken, projeye katılan gençlerin yurtlarda ücretsiz konaklayarak kültürel ve sosyal deneyim kazanmalarının amaçlandığı belirtildi.
Detaylı bilgi ve başvuru için GSB’nin resmi internet sitesi ve iletişim hatları üzerinden bilgilendirme yapılıyor.
(Sıbgatullah BİNAY)