Siirt’te Helikopter Kazasında Şehit Olan 17 Mehmetçik Dualarla Anıldı

Siirt’in Pervari ilçesi Köprüçay köyü Hasan Tepe mevkiinde, 10 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 17 Mehmetçik, düzenlenen programlarla dualarla anıldı.

Siirt’te Helikopter Kazasında Şehit Olan 17 Mehmetçik Dualarla Anıldı

İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şehitler Camii’nde düzenlenen programda mevlit okundu, dualar edildi. Program sonunda katılımcılara gül suyu ve lokum ikramı yapıldı.

Dadaşlar Anıtı’nda Tören Düzenlendi

Anma programının devamında Dadaşlar Anıtı’nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, dualar edildi.

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, törende Şehit Uzm. Çvş. Kürşat Güneş’in ailesiyle bir süre sohbet etti.

Vali Kızılkaya açıklamasında, “Mukaddes vatan için canlarını feda eden kahramanları rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. 10 Kasım 2012 tarihinde yaşanan elim helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”ifadelerini kullandı.

Tören, Dadaşlar Anıtı’na karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Programa; Siirt Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aziz Ayaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, şehit aileleri, gaziler, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.