
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve mücadelesini anlatan slayt gösterisi sunuldu.
Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ömer Tüzer yaptı. Konuşmanın ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “İstiklal Marşı’nın Yazılışı” konulu oratoryo gösterimi sahnelendi. Etkinlikte ayrıca öğrenciler tarafından şiirler okunurken, müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Anma programı kapsamında ilk ve ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Kızılkaya ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Program, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Etkinliğe Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Coşkun, vali yardımcıları Birkan Tatlısöz, Ömer Faruk Gökçe ve Rabia Naçar Çanakcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
(Bülten)