Siirt'te Olası Afetlere Karşı Kurumlar Arası Koordinasyon Güçlendiriliyor

Siirt’te Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, olası afet ve acil durumlara müdahalede kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla masa başı tatbikatı gerçekleştirildi.

Siirt'te Olası Afetlere Karşı Kurumlar Arası Koordinasyon Güçlendiriliyor

Siirt’te, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında kurumların katılımıyla gerçekleştirilecek saha tatbikatı öncesinde hazırlık çalışmaları kapsamında masa başı tatbikatı düzenlendi.

İl Afet Sorumlusu Feryat Erdemci koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikatta, olası afet ve acil durum senaryoları üzerinden kurumların görev ve sorumlulukları değerlendirildi. Tatbikatta müdahale süreçleri, kurumlar arası iletişim ve koordinasyon ile görev paylaşımına ilişkin uygulamalar ele alındı.

Saha tatbikatı öncesinde mevcut planların gözden geçirildiği çalışmada, uygulama sırasında karşılaşılabilecek durumlara yönelik hazırlıklar değerlendirildi. Kurumların sorumluluk alanları üzerinden senaryoların ele alınmasıyla, Siirt’te afet anında yürütülecek çalışmaların daha etkin şekilde koordine edilmesi amaçlandı.

Tatbikatla, afet ve acil durumlarda hızlı ve etkin müdahalenin sağlanması, kurumlar arasındaki iş birliği ve iletişimin güçlendirilmesi ve Siirt’te gerçekleştirilecek saha tatbikatına yönelik hazırlıkların tamamlanması hedeflendi.