Siirtli öğrenci Dicle Polat, Kuraş Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonu oldu

Siirt Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Dicle Polat, 14-17 Eylül 2026 tarihleri arasında Bulgaristan’da düzenlenen Kuraş Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği başarılı performansla Avrupa şampiyonu oldu.

Siirtli öğrenci Dicle Polat, Kuraş Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonu oldu

Bulgaristan’da gerçekleştirilen Kuraş Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Siirt Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Dicle Polat, organizasyonda başarılı bir performans sergileyerek Avrupa şampiyonluğu elde etti.

Polat’ın elde ettiği derece, Siirt’te ve eğitim camiasında sevinçle karşılandı. Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü, şampiyon öğrenciyi tebrik ederek başarısında emeği bulunan öğretmenleri, antrenörleri ve ailesini kutladı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Dicle Polat’ın elde ettiği başarıyla Türkiye’yi ve Siirt’i gururlandırdığı belirtilerek öğrencinin başarılarının devamı dilendi.

Dicle Polat’ın Kuraş Avrupa Şampiyonası’ndaki Avrupa şampiyonluğu, Siirt’in spor alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.