Vatandaşlar, haşereyle mücadele çalışmalarının yetersiz olduğunu dile getirirken, belediyenin yaptığı açıklamada, yaz mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte artan sinek, böcek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi.
Belediye açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Siirt Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte artan sinek, böcek ve diğer haşerelerle mücadele için ilaçlama faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, çevre ve insan sağlığını tehdit eden bu canlılara karşı yoğun bir çaba göstermektedir."
İlaçlama ekiplerinin, günün erken saatlerinden gece geç saatlere kadar kesintisiz bir şekilde, şehrin ana arterlerinden ara sokaklarına kadar geniş bir alanda faaliyet gösterdiği belirtildi. Mücadelede kapsamlı bir strateji izlendiği ve halk sağlığını korumak adına tüm önlemlerin titizlikle alındığı vurgulandı.
Belediye, haşerelerle etkin bir şekilde mücadele etmeye ve Siirt halkına daha temiz bir çevre sağlamaya yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Ancak, vatandaşlar yapılan çalışmaların yeterli olmadığını savunuyor.