Siirt’te kaçak avcılara ceza!

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları denetimde kaçak avcılık yaptıkları tespit edilen şahıslara cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Siirt’te kaçak avcılara ceza!

Su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması amacı Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sürdürüyor.

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kaçak avcılara yönelik denetimlerin sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada,

“Kasım ayı Tarım ve Orman Bakanlığı’nca planlanan eş zamanlı denetimler kapsamında, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü üzerinde avlakiye için kiralanmamış sahada yapılan denetimlerde 13 farklı noktada suda kullanımda yaklaşık bin 140 m uzatma germe balık ağına el konulmuş ve ağ sahipleri hakkında yasal işlem uygulandı.

Yine aynı sahada Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri kontrol ekiplerinin kolluk kuvvetleriyle birlikte yaptığı denetimlerde, suda sahipsiz 2 adet toplamda 150 m. lik ağ vasfını yitirmiş hayalet ağ olarak tabir edilen ağlar sudan çıkarılarak gerekli işlemler tanzim edilmiştir.

Siirt İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlilerince son 5 yılda yapılan 3152 su ürünleri denetimi neticesinde, bugüne kadar kaçak avcılıkta kullanılan 3 adet akü, 2 adet jeneratör, 2 adet şişme bot, 4 adet file ile toplam 7.771 m. ağa (uzatma/serpme ağ tırıvırı) el konulmuş olup ilgili 26 şahsa 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun değişik maddelerine muhalefetten toplam 40 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.” denildi.

PERAKENDE SATIŞ YERLERİ DENETLENİYOR.

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünlerinin satışı yapıldığı işletmelerde de denetimlerin sürdürüldüğü belirtilerek,

“Siirt İl/İlçe Tarım Orman Müdürlükleri Su Ürünleri Kontrol Görevlilerince iç sularda yapılan denetimlerin yanı sıra perakende satış yerlerinin tezgâhları ile soğuk hava depolarında satışa sunulan balıkların boyları ölçülüp, uygunlukları ve satış koşulları kontrol edilerek esnafa öncelikle mevzuat ve sağlığa uygunluk, vatandaşlara ise göletlerdeki balık popülasyonunun korunması ve gelecek nesillere bırakılabilmesi için su kaynaklarının korunması, kirletilmemesi ve amatör balıkçılarımızın avlanma sezonları ve avladıkları balıkların boy yasaklarını dikkat etmeleri hususlarında uyarı ve gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. 

Su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması amacıyla, su ürünleri avcılığına ilişkin düzenleme, denetim yapma yetki ve sorumluluğu 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı İl/İlçe Müdürlüklerine, kolluk kuvvetlerine, belediye zabıtasına ve muhtarlara verilmiş olup belirtilen hususlarda görülen uygunsuzluklar ilgili kurumlara vatandaşlarca bildirilmesi büyük önem taşımaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

(Haber Merkezi)