"Aile İçi Şiddet Bürodan Aradılar"
Çakmak, önce emniyetten arandıklarını ve "aile içi şiddet" kapsamında ifadeye çağrıldıklarını, ardından mahkeme sürecinin başladığını söyledi. Çocuklarının sağlık kontrollerini düzenli yaptırdıklarını belirten Çakmak, topuk kanı testi hakkında okuduğu yabancı kaynaklarda testin zararlı olabileceğine dair görüşler bulunduğunu ifade etti.
"Zorunluluk Değil Gönüllülük Esas Olmalı"
Topuk kanı testinin zorunlu olmaması gerektiğini savunan Çakmak, Almanya’da benzer bir kararın olduğunu iddia ederek testin enfeksiyon riski taşıdığını öne sürdü. Ayrıca, aşılar konusunda da çekinceleri olduğunu belirtti.
"Çocuk Mağdur, Anne Baba Şüpheli"
Mahkeme sürecinde çocuğa kayyum atanarak yasal hakların aile dışından bir kişiye devredildiğini aktaran Çakmak, bu kararın ebeveyn haklarını ihlal ettiğini savundu. Mücadelesini sürdüreceğini söyleyen Çakmak, ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini ve sağlık uygulamalarının zorunlu hale getirilmemesi gerektiğini vurguladı.