
Aslen Afyonkarahisarlı olan Ahmet Bölüç, yöresel mutfak kültürüyle iç içe büyüdü. Özellikle Afyon’a özgü lezzetler konusundaki deneyimiyle dikkat çeken yarışmacı, programa getirdiği ürünlerle de jüri üyelerinin beğenisini kazandı. Evli ve 4 çocuk babası olan Ahmet Bey, yarışmada kazanacağı ödülü çocuklarının eğitimi için kullanmayı planladığını dile getirdi.

Meslek hayatı oldukça geniş bir yelpazeye yayılan Ahmet Bölüç, çiftçilikle uğraşıyor. Aynı zamanda alaylı bir aşçı olan yarışmacı, kaymak ve tereyağı üretimi yapıyor ve büyükbaş hayvancılıkla da ilgileniyor. Doğal ürünlere olan ilgisi ve üretim sürecine hâkimiyeti, mutfaktaki performansına da yansıyor.

El lezzetine güvenen Ahmet Bey, yarışmada 200 bin TL’lik büyük ödül için iddialı isimler arasında yer alıyor. Haftanın diğer yarışmacıları arasında Elif Cındık, Sema Develioğlu, Elif Coşkun ve Fırat Korkmaz bulunuyor. Program, hafta içi her gün saat 17.00’de TV8 ekranlarında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.