Nüfus Müdürlüğünden çipli kimlik kartı uyarısı!

Siirt 10.05.2024 - 13:15, Güncelleme: 10.05.2024 - 13:15 2587 kez okundu.
 

Nüfus Müdürlüğünden çipli kimlik kartı uyarısı!

Kurtalan Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü yeni kimlik kartı başvurusu yapmayan vatandaşlara yönelik çağrıda bulundu.
Yenik kimlik kartına sahip olmadığı tespit edilen kişilere yönelik muhtarlıklara bildirimde bulunan Kurtalan İlçe Nüfus Müdürlüğü vatandaşlara, kamu kurum ve kuruluşlarda olası işlem aksaklıklarıyla karşılaşmamaları adına “Yenik kimlik kartınızı alın” tavsiyesinde bulunuyor. Kurtalan Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürü Leyla Ayaz, gazetemiz muhabirine verdiği bilgilerde, ilçe genelinde yeni kimlik kartı almayan yüzde 10 oranında vatandaş olduğunu belirterek bazı kamu kurum ve kuruluşlarda eski nüfus cüzdanlarının geçerli olamadığını ve bu nedenle eski nüfus cüzdanına sahip olan vatandaşların işlemelerde aksaklık yaşayabildiğinin altını çizdi. Ayaz, Kurtalan İlçe Nüfus Müdürlüğü olarak yeni kimlik kartı almayan vatandaşların tespitini yaptıklarını ve oluşturdukları isim listelerini bağlı oldukları muhtarlıklara bildirerek yenik kimlik kartı almaları konusunda tavsiyede bulunduklarını söyledi. İlçe Nüfus Müdürlüğüne gelecek durumda olmayan engelli raporlu ve 75 yaş üzeri bireylere yönelik ise bildirilmesi halinde müdürlük personeli tarafından ikamet ettikleri evlerde yenik kimlik kartı başvurularının alındığını dile getiren Leyla Ayaz; “Artık her şeyin dijitalleştiği ve daha da kolaylaştığı bir devirde yaşıyoruz. Bu konuda nüfus müdürlüklerimizde de dönüşümler mevcut. Cipli olan bu kimlik kartlarının dijital dönüşüme entegre olmuş birçok özelliği bulunuyor. Bu özeliklerin etkili kullanılabilmesi için öncelikle bütün vatandaşlarımızın bu kimlik kartlara sahip olması gerekiyor. Bunun farkında olduğumuz için ilçemizde bulunan herkese ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü yeni kimlik kartı başvurusu yapmayan vatandaşlara yönelik çağrıda bulundu.

Yenik kimlik kartına sahip olmadığı tespit edilen kişilere yönelik muhtarlıklara bildirimde bulunan Kurtalan İlçe Nüfus Müdürlüğü vatandaşlara, kamu kurum ve kuruluşlarda olası işlem aksaklıklarıyla karşılaşmamaları adına “Yenik kimlik kartınızı alın” tavsiyesinde bulunuyor.

Kurtalan Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürü Leyla Ayaz, gazetemiz muhabirine verdiği bilgilerde, ilçe genelinde yeni kimlik kartı almayan yüzde 10 oranında vatandaş olduğunu belirterek bazı kamu kurum ve kuruluşlarda eski nüfus cüzdanlarının geçerli olamadığını ve bu nedenle eski nüfus cüzdanına sahip olan vatandaşların işlemelerde aksaklık yaşayabildiğinin altını çizdi.

Ayaz, Kurtalan İlçe Nüfus Müdürlüğü olarak yeni kimlik kartı almayan vatandaşların tespitini yaptıklarını ve oluşturdukları isim listelerini bağlı oldukları muhtarlıklara bildirerek yenik kimlik kartı almaları konusunda tavsiyede bulunduklarını söyledi.

İlçe Nüfus Müdürlüğüne gelecek durumda olmayan engelli raporlu ve 75 yaş üzeri bireylere yönelik ise bildirilmesi halinde müdürlük personeli tarafından ikamet ettikleri evlerde yenik kimlik kartı başvurularının alındığını dile getiren Leyla Ayaz; “Artık her şeyin dijitalleştiği ve daha da kolaylaştığı bir devirde yaşıyoruz. Bu konuda nüfus müdürlüklerimizde de dönüşümler mevcut. Cipli olan bu kimlik kartlarının dijital dönüşüme entegre olmuş birçok özelliği bulunuyor. Bu özeliklerin etkili kullanılabilmesi için öncelikle bütün vatandaşlarımızın bu kimlik kartlara sahip olması gerekiyor. Bunun farkında olduğumuz için ilçemizde bulunan herkese ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.