Peynir sezonunda doğal kaya tuzu satışı arttı

Siirt 04.05.2024 - 21:43, Güncelleme: 04.05.2024 - 21:43 3893 kez okundu.
 

Peynir sezonunda doğal kaya tuzu satışı arttı

İlkbahar sezonuyla birlikte Kurtalan’da artan peynir üretimiyle birlikte doğal kaya tuzu satışında artış yaşandı.
Yıllık peynir ihtiyaçlarını hazırlayan vatandaşlar doğal kaya tuzuyla satın aldıkları peynirleri tuzlayarak raf ömrünü uzatırken doğal olan kaya tuzu insan vücuduna da zarar vermiyor. Kurtalan’da kaya tuzu satışı yapan Faruk Güçlü, Nisan ayının başından beri doğal kaya tuzuna olan talebin her geçen gün yükseldiğini söylerken, “Kaya tuzunun en büyük özelliğinin salamura olarak kullanılabiliyor olması. Bunun yanında insan vücudu açısından diğer tuzlara göre daha faydalı. Kurtalanlı hemşerilerimizin büyük bölümü kaya tuzunu tüketmeyi tercih ederken peynir üretiminin arttığı ilkbahar mevsiminde her yıl satışlarımızda artış yaşanmaktadır.” dedi. Güçlü, son sözlerinde doğal kaya tuzunun kilogram fiyatının 5 ile 6 lira arasında olduğunu belirtti. (Abdulaziz ÖZCAN)
İlkbahar sezonuyla birlikte Kurtalan’da artan peynir üretimiyle birlikte doğal kaya tuzu satışında artış yaşandı.

Yıllık peynir ihtiyaçlarını hazırlayan vatandaşlar doğal kaya tuzuyla satın aldıkları peynirleri tuzlayarak raf ömrünü uzatırken doğal olan kaya tuzu insan vücuduna da zarar vermiyor.

Kurtalan’da kaya tuzu satışı yapan Faruk Güçlü, Nisan ayının başından beri doğal kaya tuzuna olan talebin her geçen gün yükseldiğini söylerken, “Kaya tuzunun en büyük özelliğinin salamura olarak kullanılabiliyor olması. Bunun yanında insan vücudu açısından diğer tuzlara göre daha faydalı. Kurtalanlı hemşerilerimizin büyük bölümü kaya tuzunu tüketmeyi tercih ederken peynir üretiminin arttığı ilkbahar mevsiminde her yıl satışlarımızda artış yaşanmaktadır.” dedi.

Güçlü, son sözlerinde doğal kaya tuzunun kilogram fiyatının 5 ile 6 lira arasında olduğunu belirtti.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.