Ramazan bitti bazı sebze fiyatları düştü!

Siirt 15.04.2024 - 19:32, Güncelleme: 15.04.2024 - 19:32 2093+ kez okundu.
 

Ramazan bitti bazı sebze fiyatları düştü!

Pahalı olan fiyatı nedeniyle herkesin satın alamadığı biber ve patlıcanda Ramazan ayı sonrası fiyatlar yüzde 70 düştü.
Ramazan ayı bitince sebze ürünlerinde oluşan fiyat düşüşleri dikkatleri üzerine çekerken Ramazan ayı boyunca kilosu 60 lira dolaylarında satılan patlıcan ve biber Ramazan ayından kısa süre sonra 15 liraya kadar düştü. Birçok kişinin fiyatı nedeniyle yanına yaklaşamadığı biber ve patlıcandaki fiyat düşüşünün Ramazan ayından çok kısa bir süre sonra yaşanmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar “Ramazan ayı boyunca fiyatı pahalı olan biber ve patlıcanın fiyatı ne oldu da bayramdan kısa süre sonra düştü.” dedi. Kurtalan’da seyyar satıcılık yapan Ekrem Taşkıran ise patlıcan ve biber fiyatındaki düşüşü şu sözlerle izah ederek “Bu iki üründe yaşanan fiyat düşüşü arz talep meselesinden kaynaklanıyor. Ramazan ayı boyunca arzı sınırlı olan bu iki ürünün fiyatı bazı marketlerde 65 liranın üzerindeydi. Ramazan ayı bitti nedense Batman sebze ve meyve haline bol miktarda biber ve patlıcan gelmeye başladı ve buna bağlı olarak fiyatında neredeyse yüzde 70’lik oranda düşüş yaşandı.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Pahalı olan fiyatı nedeniyle herkesin satın alamadığı biber ve patlıcanda Ramazan ayı sonrası fiyatlar yüzde 70 düştü.

Ramazan ayı bitince sebze ürünlerinde oluşan fiyat düşüşleri dikkatleri üzerine çekerken Ramazan ayı boyunca kilosu 60 lira dolaylarında satılan patlıcan ve biber Ramazan ayından kısa süre sonra 15 liraya kadar düştü.

Birçok kişinin fiyatı nedeniyle yanına yaklaşamadığı biber ve patlıcandaki fiyat düşüşünün Ramazan ayından çok kısa bir süre sonra yaşanmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar “Ramazan ayı boyunca fiyatı pahalı olan biber ve patlıcanın fiyatı ne oldu da bayramdan kısa süre sonra düştü.” dedi.

Kurtalan’da seyyar satıcılık yapan Ekrem Taşkıran ise patlıcan ve biber fiyatındaki düşüşü şu sözlerle izah ederek “Bu iki üründe yaşanan fiyat düşüşü arz talep meselesinden kaynaklanıyor. Ramazan ayı boyunca arzı sınırlı olan bu iki ürünün fiyatı bazı marketlerde 65 liranın üzerindeydi. Ramazan ayı bitti nedense Batman sebze ve meyve haline bol miktarda biber ve patlıcan gelmeye başladı ve buna bağlı olarak fiyatında neredeyse yüzde 70’lik oranda düşüş yaşandı.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.