Salça ve konserve yapımı domateste satışları artırdı

Kurtalan 09.09.2023 - 20:15, Güncelleme: 09.09.2023 - 20:15 2533+ kez okundu.
 

Salça ve konserve yapımı domateste satışları artırdı

Vatandaşlar yaz mevsiminde yetişen domateslere yoğun ilgi gösteriyor, kasa kasa satılan domateslerin büyük bir bölümü konserve ve salça oluyor.
Yaz mevsiminde bol miktarda yetişen yerli domateslere talep arttı. Kilosu 8 liraya satılan yerli domatesler en çok konserve ve salça yapımı için satın alınıyor. Kurtalan’da traktör römorkunda domates satışı gerçekleştiren Mahsum Keklik, “Bitlisin Ahlat ilçesinde 150 dönüm arazide domates üretimi yapıyorum. Kurtalan’dan gidip Ahlat’ta arazi tutum burada ürettiğim domatesleri Kurtalan’a getirip burada satıyorum. Yerli domatesler olduğu için talep yüksek, ilçemiz olduğu için piyasada uygun fiyata veriyorum.” dedi. Müşteriden yoğun talep gördüklerini belirten Keklik, “Kilosunu 8 liraya sattığımız domateslere talep yüksek, mevsim ürünü olduğu için salça ve konserve için müşterilerimiz büyük ilgi gösteriyor. Ayrıca kurutmalık için alanların sayısı da az değil. Yaz mevsiminde yetişen domateslerde diğer mevsim meyveleri gibi güzel oluyor. Ayrıca maddi anlamda çok avantajda sağlamış oluyor.” diye konuştu. (Abdulaziz ÖZCAN)
Vatandaşlar yaz mevsiminde yetişen domateslere yoğun ilgi gösteriyor, kasa kasa satılan domateslerin büyük bir bölümü konserve ve salça oluyor.

Yaz mevsiminde bol miktarda yetişen yerli domateslere talep arttı. Kilosu 8 liraya satılan yerli domatesler en çok konserve ve salça yapımı için satın alınıyor.

Kurtalan’da traktör römorkunda domates satışı gerçekleştiren Mahsum Keklik, “Bitlisin Ahlat ilçesinde 150 dönüm arazide domates üretimi yapıyorum. Kurtalan’dan gidip Ahlat’ta arazi tutum burada ürettiğim domatesleri Kurtalan’a getirip burada satıyorum. Yerli domatesler olduğu için talep yüksek, ilçemiz olduğu için piyasada uygun fiyata veriyorum.” dedi.

Müşteriden yoğun talep gördüklerini belirten Keklik, “Kilosunu 8 liraya sattığımız domateslere talep yüksek, mevsim ürünü olduğu için salça ve konserve için müşterilerimiz büyük ilgi gösteriyor. Ayrıca kurutmalık için alanların sayısı da az değil. Yaz mevsiminde yetişen domateslerde diğer mevsim meyveleri gibi güzel oluyor. Ayrıca maddi anlamda çok avantajda sağlamış oluyor.” diye konuştu.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.