Sebze ve meyve fidanları satılmaya başlandı

Siirt 14.04.2024 - 19:45, Güncelleme: 14.04.2024 - 19:45 2803+ kez okundu.
 

Sebze ve meyve fidanları satılmaya başlandı

Kendi bahçesinde sebze ve meyve üretmek isteyen vatandaşlar pazar tezgahlarında satılan domates, patlıcan, biber, salatalık ve çilek gibi ürünlerin fidanlarını satın almaya başladı.
Tütün Köyü Yapılar mezrasında yetiştirdiği sebze fidanlarını Kurtalan’da satan Mehmet Emin Onar; “Pazarlarda satılan sebze ve fiyatları oldukça yüksek bağı bahçesi olan yani imkanı imkanı olanlar kedi sebzelerini kendileri üretmek istiyor.” dedi. Kendi sebze ve meyvesini üretmek isteyen Kurtalanlı vatandaşlar pazardan domates, patlıcan, biber, salatalık ve çilek fidanlarını satın alarak bahçelerinde ekimini yapıyor. Onar; “Havalar iyice ısındı sebze ve meyve fidanı ekimi için sezon açıldı. Biz burada domates, patlıcan, salatalık, biber gibi sebze fidanları satışını yapıyoruz. Sebze fiyatları bu yıl genel olarak pahalı olduğundan Kurtalanlı müşterilerimiz kendi sebzelerini kedileri yetiştirmeye çalışıyor, bu yüzden fidanlara ilgi var.” dedi. Viyollerde ektiği sebze fidanların Kurtalan’da satan Mehmet Emin Onar “Domates, biber, patlıcan fidanlarını genellikle kendimizde ekip üretimini yapıyoruz. Çok fazla ektiğimiz için elimizde kalan bu viyolleri getirip burada 200 liradan satıyoruz.” açıklamasında bulundu. (Mehmet Sadık AKSOY)
Kendi bahçesinde sebze ve meyve üretmek isteyen vatandaşlar pazar tezgahlarında satılan domates, patlıcan, biber, salatalık ve çilek gibi ürünlerin fidanlarını satın almaya başladı.

Tütün Köyü Yapılar mezrasında yetiştirdiği sebze fidanlarını Kurtalan’da satan Mehmet Emin Onar; “Pazarlarda satılan sebze ve fiyatları oldukça yüksek bağı bahçesi olan yani imkanı imkanı olanlar kedi sebzelerini kendileri üretmek istiyor.” dedi.

Kendi sebze ve meyvesini üretmek isteyen Kurtalanlı vatandaşlar pazardan domates, patlıcan, biber, salatalık ve çilek fidanlarını satın alarak bahçelerinde ekimini yapıyor.

Onar; “Havalar iyice ısındı sebze ve meyve fidanı ekimi için sezon açıldı. Biz burada domates, patlıcan, salatalık, biber gibi sebze fidanları satışını yapıyoruz. Sebze fiyatları bu yıl genel olarak pahalı olduğundan Kurtalanlı müşterilerimiz kendi sebzelerini kedileri yetiştirmeye çalışıyor, bu yüzden fidanlara ilgi var.” dedi.

Viyollerde ektiği sebze fidanların Kurtalan’da satan Mehmet Emin Onar “Domates, biber, patlıcan fidanlarını genellikle kendimizde ekip üretimini yapıyoruz. Çok fazla ektiğimiz için elimizde kalan bu viyolleri getirip burada 200 liradan satıyoruz.” açıklamasında bulundu.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.