Sebze ve meyve fideleri toprakla buluşuyor

Siirt 05.05.2024 - 19:05, Güncelleme: 05.05.2024 - 19:05 2339 kez okundu.
 

Sebze ve meyve fideleri toprakla buluşuyor

Kurtalan’da kendi sebze ve meyvesini üretmek isteyen vatandaşlar bahçelere fide ekimi gerçekleştirmeyi sürdürüyor.
Kendi sebze ve meyvesini bahçesinde üretmek isteyen Kurtalanlılar domates, salatalık, patlıcan, biber gibi fidelerin ekimini gerçekleştirmeye devam ediyor. Bahçelerinde su tasarrufuna da önem gösteren fide yetiştiricileri sebze ve meyve fiyatlarının pahalılığından yakınarak kendi sebze ve meyvelerini yaz mevsiminde üreteceklerini dile getirdi. Su tasarrufunun büyük önem taşıdığını dile getiren yetiştiriciler özelikle damlama sulama yöntemine başvurduklarını eskisi gibi kanal açma yönteminden vazgeçtiklerini söyledi. Kurtalan’da fide ekimi gerçekleştiren yetiştiriciler ektikleri fidelerden erken ürün elde etmek isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyleyerek bu hafta içerisinde yapılan ekimin erken üretim açısından son derece önemli olduğunu aktarıyor. (Abdulaziz ÖZCAN)  
Kurtalan’da kendi sebze ve meyvesini üretmek isteyen vatandaşlar bahçelere fide ekimi gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

Kendi sebze ve meyvesini bahçesinde üretmek isteyen Kurtalanlılar domates, salatalık, patlıcan, biber gibi fidelerin ekimini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bahçelerinde su tasarrufuna da önem gösteren fide yetiştiricileri sebze ve meyve fiyatlarının pahalılığından yakınarak kendi sebze ve meyvelerini yaz mevsiminde üreteceklerini dile getirdi.

Su tasarrufunun büyük önem taşıdığını dile getiren yetiştiriciler özelikle damlama sulama yöntemine başvurduklarını eskisi gibi kanal açma yönteminden vazgeçtiklerini söyledi.

Kurtalan’da fide ekimi gerçekleştiren yetiştiriciler ektikleri fidelerden erken ürün elde etmek isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyleyerek bu hafta içerisinde yapılan ekimin erken üretim açısından son derece önemli olduğunu aktarıyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.