Sigara paketlerine gelen zamlardan sonra sarımlık tütünde fiyat arttı

Siirt 15.04.2024 - 21:09, Güncelleme: 15.04.2024 - 21:09 2327+ kez okundu.
 

Sigara paketlerine gelen zamlardan sonra sarımlık tütünde fiyat arttı

Açık tütün satışı sigara paketlerine gelen zamlardan etkilenerek fiyatı yükseldi. Tiryakiler en düşük sigara paketi fiyatına 3 gün yetecek kadar açık tütün satın alabilirken yeni zamlarla birlikte sarımlık tütünde alternatif olmaktan çıkıyor.
Sigaranın pahalılaşmasıyla birlikte açık tütünde de fiyatlar arttı. Gelen son zamlarla birlikte en düşük sigara fiyatı 56 Liraya yükselirken ekonomik olarak açık tütüne yönelen sigara tiryakileri sarmalık tütünde de yüksek fiyatlara denk geliyor. Açık tütün satışı yasalarca yasak olsa bile sigara tiryakileri için alternatif oluyor. Kurtalan’da açık tütün kullanan bazı vatandaşlar paket sigara almaya güçlerinin yetmediğini söylerken bir paket sigara parasına kendilerine 3 gün yetebilecek miktarda tütün aldıklarını ifade edip artık sarımlık tütününde pahalı olduğunu aktarıyorlar. Bazı tiryakiler günde 2 pakete kadar sigara içebiliyor, sigaranın zararlı olması ve pahalı olması kullanıcıları bağımlılıktan uzaklaştıramaya yetmezken açık satılan sarımlık tütünün kilo fiyatı 700 liradan başlayarak 2 bin liraya kadar çıkıyor. Yaptığımız araştırmalarda Kurtalanlı sigara tiryakileri tarafından en çok tercih edilen açık tütün türü ise Bitlis’in Mutki köyünde yetiştirilen meşhur ince öğütülmüş Mutki Tütünü olarak karşımıza çıkıyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
Açık tütün satışı sigara paketlerine gelen zamlardan etkilenerek fiyatı yükseldi. Tiryakiler en düşük sigara paketi fiyatına 3 gün yetecek kadar açık tütün satın alabilirken yeni zamlarla birlikte sarımlık tütünde alternatif olmaktan çıkıyor.

Sigaranın pahalılaşmasıyla birlikte açık tütünde de fiyatlar arttı. Gelen son zamlarla birlikte en düşük sigara fiyatı 56 Liraya yükselirken ekonomik olarak açık tütüne yönelen sigara tiryakileri sarmalık tütünde de yüksek fiyatlara denk geliyor.

Açık tütün satışı yasalarca yasak olsa bile sigara tiryakileri için alternatif oluyor.

Kurtalan’da açık tütün kullanan bazı vatandaşlar paket sigara almaya güçlerinin yetmediğini söylerken bir paket sigara parasına kendilerine 3 gün yetebilecek miktarda tütün aldıklarını ifade edip artık sarımlık tütününde pahalı olduğunu aktarıyorlar.

Bazı tiryakiler günde 2 pakete kadar sigara içebiliyor, sigaranın zararlı olması ve pahalı olması kullanıcıları bağımlılıktan uzaklaştıramaya yetmezken açık satılan sarımlık tütünün kilo fiyatı 700 liradan başlayarak 2 bin liraya kadar çıkıyor.

Yaptığımız araştırmalarda Kurtalanlı sigara tiryakileri tarafından en çok tercih edilen açık tütün türü ise Bitlis’in Mutki köyünde yetiştirilen meşhur ince öğütülmüş Mutki Tütünü olarak karşımıza çıkıyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.